Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea domnului senator Niculae Bădălău, vicepreşedinte al Senatului cu E.S. domnul Kisaburo Ishii, ambasadorul Japoniei În România miercuri, 24 mai 2017

Domnul senator Niculae Bădălău, vicepreşedinte al Senatului, a avut o întrevedere, miercuri, 24 mai a.c., cu E.S. domnul Kisaburo Ishii, ambasadorul Japoniei la Bucureşti.
Cu acest prilej, vicepreședintele Senatului a reafirmat importanța relațiilor dintre cele două țări, precum și perspectivele consolidării cooperării bilaterale, în interes reciproc, având în vedere faptul că Japonia deține o expertiză recunoscută în domeniul tehnologiilor de vârf, fiind menționate totodată prioritățile Guvernului actual privind stimularea investițiilor și promovarea unor politici fiscale corespunzătoare.
La rândul său, Ambasadorul Japoniei la București a făcut o prezentare a investițiilor japoneze în România, subliniind totodată că, urmare a Brexit, există un interes deosebit din partea firmelor japoneze pentru direcționarea investițiilor către statele membre UE din regiune.
Întrevederea a prilejuit o trecere în revistă a stadiului și perspectivelor de dezvoltare a  relaţiilor parlamentare, fiind evidențiat rolul important al Grupurilor parlamentare de prietenie și necesitatea intensificării contactelor la acest nivel.
 



Go to top