Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR PLUS Ștefan Pălărie: ”O zi liberă pentru vaccinare este o zi câștigată pentru angajator, nu o zi pierdută!”

Senatul a respins inițiativa legislativă a USR PLUS prin care persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 urmau să beneficieze, la cerere, de o zi liberă. Inițiativa propunea ca persoanele care se vaccinează să beneficieze de:
a) o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, în ziua vaccinării, în cazul angajaților;
b) o zi scutire de frecvență, în ziua vaccinării, în cazul elevilor, studenților și militarilor;
c) de asemenea, pot beneficia de o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, și unul dintre părinți în ziua vaccinării copilului cu vârsta de până la 14 ani sau a copilului cu dizabilități cu vârsta de până la 26 de ani.
Luând cuvântul în timpul dezbaterilor, senatorul USR PLUS Ștefan Pălărie a afirmat că inițiativa are scopul de a încuraja pe români să se vaccineze, iar ziua liberă nu este o zi pierdută pentru angajator ci este o zi câștigată pentru campania de vaccinare și pentru sănătatea românilor, în condițiile în care restricțiile epidemiologice s-au redus și încă 80% din populație nu s-a vaccinat încă.
Ștefan Pălărie: ”Aceasta este o lege care încurajează vaccinarea, care este o prioritate a Guvernului și o prioritate a noastră. Inițiativa a primit un raport pozitiv, în unanimitate,  de la Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială, aviz favorabil al Consiliului Legislativ, aviz favorabil Consiliul Economic și Social și a fost dezbătută împreună cu confederațiile patronale și cu confederațiile sindicale reprezentative. Acordarea unei zile libere pentru vaccinare este un cost mic față de riscul potențial al acordării a minim 15 zile de concediu medical, fără a mai pune la socoteală pericolul la care sunt supuși ceilalți angajați.”
USR PLUS susține campaniile de vaccinare atât în mediul urban cât și în mediul rural și crearea cadrului de motivație suplimentară pentru a păstra ritmul accelerat a vaccinării în rândul populației active pentru eliminarea cât mai curând a tuturor restricțiilor.
 



Go to top