Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către senatorul Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene, a E.S. Laurence Auer, ambasadorul Republicii Franceze în România

 
Senatorul Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene, a primit-o marți, 31 mai a.c., pe E.S. Laurence Auer, ambasadorul Republicii Franceze în România.
În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte ce țin de cooperarea româno-franceză în plan european, prin prisma Președinției rotative UE deținute de Franța, Conferința privind Viitorul Europei și aderarea României la Spațiul Schenghen.
Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a evidenţiat importanţa aderării României la Spațiul Schengen, atât pentru țara noastră, cât și pentru Uniunea Europeană.
În acest context, domnia sa a reamintit că România este pe deplin pregătită din punct de vedere tehnic și, de asemenea, datorită poziției geostrategice din Flancul Estic al Uniunii Europene, deține un rol important în afirmarea valorilor europene în această regiune afectată de agresiunea împotriva Ucrainei.
Totodată, senatorul Angel Tîlvăr a punctat importanța clarificării raporturilor și a mecanismelor decizionale europene dintre parlamentele naționale, Parlamentul European și Comisia Europenă,  fapt esențial pentru viitorul Uniunii.



Go to top