Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea doamnei Gabriela Crețu, președintele Comisiei pentru afaceri europene a Senatului, cu domnul Gunther Krichbaum, președintele Comisiei pentru afacerile Uniunii Europene a Bundestag-ului

Doamna senator Gabriela Crețu, președintele Comisiei pentru afaceri europene a Senatului, a avut o întrevedere, marți, 22 mai 2018, cu domnul Gunther Krichbaum, președintele Comisiei pentru afacerile Uniunii Europene a Bundestag-ului German.
Discuțiile au prilejuit o trecere în revistă a priorităților aflate pe agenda COSAC, a evoluțiilor la nivel european și a perspectivelor pe care le oferă deținerea de către România, pentru prima dată de la aderarea la Uniune Europeană, a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene.
Doamna Gabriela Crețu a subliniat importanța continuării politicii de coeziune, în scopul prevenirii inegalităților și susținerii reformelor structurale menite să genereze creștere economică și locuri de muncă. Totodată, a fost invocată necesitatea apărării, de către statele membre, a valorilor comune și a unității proiectului european.
Președintele Comisiei pentru afacerile Uniunii Europene a Bundestag-ului German a menționat importanța cooperării cu statele din Balcanii de Vest  și a arătat că este în interesul statelor din regiune și al Uniunii Europene, în ansamblu, promovarea cooperării economice și dezvoltarea proiectelor de infrastructură, România jucând un rol important în acest sens. 
 



Go to top