Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea membrilor Comisiei pentru sănătate, condusă de prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, cu ministrul sănătății, dr. Ioana Mihăilă

Comisia pentru sănătate, condusă de senatorul prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel a avut marți 8 iunie a.c. o întrevedere cu ministrul sănătății, Ioana Mihăilă, la invitația membrilor comisiei.
Senatorii și-au propus să ia în discuție, împreună cu reprezentantul guvernului, principalele probleme cu care se confruntă sistemul de sănătate din România. Astfel, au fost dezbătute impedimentele generate de infrastructura insuficient dezvoltată, de investițiile precare, de accesul dificil al populației la medicamente.
Alinierea politicilor de studii clinice la strategia europeană a fost adusă în atenția ministrului, tema fiind amplu analizată de membrii comisiei, în ultima perioadă.
Paramentrii tehnici ai clădirilor în care se desfășoară actul medical, adaptarea spitalelor la era postcovid, dinamica numărului de paturi din România, care ar trebui să țină cont de orice eveniment de sănătate publică neprevăzut au fost, de asemenea, teme de dezbatere cu ministrul sănătății, Ioana Mihăilă.
Senatorii din comisia pentru sănătate și-au exprimat, de asemenea, interesul pentru modalitatea de stabilire a prețurilor la medicamente în contextul prevenirii exportului paralel și creșterii accesului la terapii inovatoare și respectiv cu  generice pentru populația din România.
Prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, președintele comisiei senatoriale a atras atenția că standardele tehnice la care se află clădirile spitalelor, precum și ale noilor construcții, reprezintă o prioritate națională iar aducerea spitalelor la standardele de securitatea aflate în vigoare ar trebui să se afle în fruntea listei de priorități a Ministerului Sănătății.



Go to top