Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR PLUS de Bacău, Sebastian Cernic: ” Soluția nu este violența, soluția este vaccinul!”

Senatorul USR PLUS de Bacău, Sebastian Cernic, își exprimă indignarea după ce, la Bacău, protestatarii anti-mască au ocupat curtea spitalului cu bolnavi de Covid și au strigat după medici "asasinii!"

Într-o declarație politică, Sebastian Cernic condamnă comportamentul iresponsabil și nedemn al celor care au luat cu asalt curtea spitalului cu bolnavi de Covid, au îngreunat accesul ambulanței în spital și au strigat la medici "hoții" și "asasinii". El consideră că protestele anti-mască sunt 100% proteste politice, acțiuni extremiste, care constituie un atac la dreptul la viață al persoanelor infectate și al celorlalți cetățeni care respectă regulile, iar violența – fizică sau verbală – nu reprezintă soluția pentru învingerea pandemiei.
 
Sebastian Cernic: ”Să știți că perspectiva revenirii la o viață normală este reală, pentru că avem vaccin. Cei pe care i-am văzut pe străzi peste tot prin țară nu reprezintă adevărata Românie! Adevărata Romania stă la coada la vaccinare, pentru că oamenii de bună-credință știu că depinde de fiecare dintre noi să scăpăm de virus, să ne putem bucura din nou de o viață liberă.”
 
Concluzia declarației politice a senatorului USR PLUS de Bacău, Sebastian Cernic:” Soluția pentru nu este violența, soluția este vaccinul!”
 
In continuare, textul integral al declarației politice:
 
”Stimați colegi,
 
Luni seară, am primit pe telefon o înregistrare de la protestele anti-mască din Bacău, care mi-a tăiat respirația. Zeci de protestatari au intrat fără probleme în curtea Spitalului Județean Bacău și au strigat că nu există Covid fix sub geamurile bolnavilor Covid care abia respirau prin tuburile cu oxigen, în lupta pentru viața lor. Vă imaginați absursul acestei situații? Mai mult, la miezul nopții, fluierau și țipau chiar în fața UPU pentru copii. Am făcut publice imaginile, tocmai pentru că sunt greu de urmărit, pentru că vreau ca o țară întreagă să vadă și să înțeleagă că protestatarii nu apără în niciun caz drepturi și libertăți personale. La Bacău, o adunătură de inconștienți, au luat cu asalt curtea spitalului cu bolnavi de Covid, au îngreunat accesul ambulanței în spital și au strigat la medici "hoții" și "asasinii". Am văzut scene de un cinism rar. Și asta nu este tot. La protestele de la spitalul plin de bolnavi de Covid au fost aduși, fără mască, mai mulți copii. Cu ce preț ar risca un părinte viața copiilor săi? Tot ce se întâmplă la aceste proteste sunt acțiuni extremiste, ZERO umanitate!
La fel de grav ca aceste proteste iresponsabile este și faptul că acești indivizi au putut intra în curtea spitalului județean fără nicio problemă, fără să trebuiască să sară vreun gard sau fără să-i legitimeze nimeni. Fac un apel la Președintele Consiliului Județean Bacău să asigure în cel mai scurt timp posibil îngrădirea Spitalului astfel încât să nu mai poată intra acolo oricine, când are chef.
Protestele anti-mască sunt 100% proteste politice, acțiuni extremiste, un atac la dreptul la viață. În curtea spitalului a fost doar o propagandă sinistră pentru un partid a cărui nume e poleit cu metal prețios, făcută TÂRZIU în noapte să atragă atenția.
 Înțeleg perfect că, după 1 an de la începutul pandemiei, românii sunt obosiți și că s-au săturat de restricții. Sunt întrutotul în asentimentul lor. Cu toții facem aceleași eforturi și ne dorim viețile înapoi. Dragi români, restricțiile din România sunt cele mai relaxate din toată Europa. Numeroase state europene țin din nou oamenii în case.
Să știți că perspectiva revenirii la o viață normală este reală, pentru că avem vaccin. Cei pe care i-am văzut pe străzi peste tot prin țară nu reprezintă adevărata Românie! Adevărata Romania stă la coada la vaccinare, pentru că oamenii de bună-credință știu că depinde de fiecare dintre noi să scăpăm de virus, să ne putem bucura din nou de o viață liberă.
Soluția nu este violența, soluția este vaccinul!
 



Go to top