Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Spitalul Regional din Brașov, mai aproape de construcție printr-o inițiativă USR PLUS

Parlamentarii USR PLUS din Brașov: senatorul Irineu Darău și deutații Victor Ilie, Andrei Miftode și Tudor Benga au depus o inițiativă legislativă ce va facilita construcția Spitalului Regional de Urgență din Brașov la o dimensiune și complexitate care să răspundă nevoilor cetățenilor din centrul țării.

Proiectul USR PLUS, depus la Senat, propune extinderea terenului pentru spital cu o suprafață de teren de 6,45 hectare care să permită construirea tuturor pavilioanelor și celor necesare pentru buna funcționare a spitalului. Dacă inițiativa USR PLUS va fi adoptată, noul spital și structurile conexe vor avea la dispoziție un teren de 26,10 hectare.

Irineu Darău: „Primarul Allen Coliban a militat încă din timpul mandatului său de parlamentar pentru extinderea planurilor de creștere a capacității de spitalizare din Brașov. A fost co-inițiatorul unei legi similare din legislatura anterioară. Ne bucurăm că am reușit să colaborăm cu Primăria Brașov pentru a face posibile planurile de extindere ale acestei investiții cruciale pentru viitorul zonei”.
 
„Pandemia ne-a arătat necesitatea investițiilor în sistemul sanitar mai mult ca oricând. Spitalul nou pentru Brașov a fost o temă cu care am mers în fața cetățenilor în campaniile din 2020. Am promis, am început să facem. Asta înseamnă administrație USR PLUS”, transmite deputatul Victor Ilie, inițiatorul proiectului.

Lucrările Spitalului Regional Brașov, care ar urma să aibă o capacitate de aproape 1.000 de paturi, dintre care peste 900 de paturi pentru serviciile de urgență, ar putea fi finanțate prin Programul Național de Recuperare și Reziliență (PNRR).

„Este încurajator că, prin acest proiect, reușim să ducem la îndeplinire o parte din menirea primordială a parlamentarilor - facilitarea colaborării instituționale, pentru a servi intereselor cetățenilor. Cât timp vom reuși să ne concentrăm în jurul intereselor cetățenilor, sunt sigur că vom putea repeta și în viitor colaborarea excelentă pe care am avut-o, indiferent de culoarea politică, în depunerea acestui proiect”, conchide deputatul Andrei Miftode, inițiatorul proiectului.
 
Construcția spitalului regional Brașov este un obiectiv asumat de parlamentarii USR PLUS din Brașov și primarul Allen Coliban în campaniile electorale din 2020. Mai mult aici: https://colibanprimar.ro/pentru-brasov/noul-spital-al-brasovului/.

Inițiativa USR PLUS este susținută de către toți parlamentarii din Brașov de la toate partidele parlamentare.
 



Go to top