Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Senatorul Titus Corlățean, vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, în vizită de lucru în Georgia, în calitate de raportor

Senatorul Titus Corlățean participă, în calitate de raportor, la Misiunea APCE de monitorizare a îndeplinirii obligațiilor și angajamentelor Georgiei față de Consiliul Europei, în perioada 6-8 noiembrie a.c.
Programul misiunii de monitorizare la care participă, alături de senatorul Titus Corlățean, și co-raportorul Kerstin Lundgren (Suedia), include întâlniri oficiale cu Giorgi Margvelașvili, președintele Georgiei, Irakli Kobakhidze, președintele Legislativului de la Tbilisi, David Zalkaliani, ministrul afacerilor externe, Giorgi Gakharia, viceprim-ministru și ministru de interne, Thea Tsulukiani, ministrul justiției, cu alți înalți oficiali guvernamentali și parlamentari georgieni, cu președinții Curții Supreme de Justiție și Curții Constituționale, precum și cu reprezentanți ai majorității parlamentare și ai opoziției parlamentare și extraparlamentare, ai societății civile etc.
Pe agenda discuțiilor figurează trecerea în revistă a ultimelor evoluții democratice interne, inclusiv în contextul desfășurării primului tur al scrutinului prezidențial (28 octombrie a.c.), precum și stadiul procedurii de monitorizare a îndeplinirii de către Georgia a obligațiilor și angajamentelor față de Consiliul Europei.



Go to top