Senatul României
Limba:
RO EN
Tipareste Micsoreaza litera Mareste litera
Primirea de către preşedintele Senatului României a ministrului afacerilor externe al Muntenegru- marţi, 5 iunie 2018

Preşedintele Senatului, dl Călin Popescu-Tăriceanu, l-a primit astăzi, 5 iunie 2018, pe dl Srđan Darmanović, ministrul afacerilor externe al Muntenegrului, cu ocazia vizitei oficiale pe care oficialul muntenegrean o realizează în România, la invitația dlui Teodor Meleșcanu, ministrul afacerilor externe.
Domnul Călin Popescu-Tăriceanu  a exprimat satisfacție cu privire la cadrul foarte bun al dialogului la nivel politic, inclusiv în plan parlamentar, precum și perspectivele de creștere a cooperării economice, prin diversificarea schimburilor comerciale și prioritizarea unor proiecte importante în domeniul energetic. De asemenea, a subliniat faptul că România este un promotor al cooperării regionale, al interconectării rețelelor de energie pe piața europeană și al diversificării surselor de alimentare cu gaze naturale, măsuri menite să elimine vulnerabilitățile și să diminueze riscurile cu care se confruntă statele din Europa Centrală și de Est în legătură cu asigurarea resurselor necesare, având în vedere contextul geopolitic actual.   
Președintele Senatului a subliniat importanța consolidării climatului de stabilitate politică a Muntenegrului, arătând că  dobândirea statutului de membru al Alianței Nord Atlantice în anul 2017 reprezintă o realizare istorică pentru Muntenegru și pentru întreaga comunitate euro-atlantică și totodată un fundament solid pentru reforme, pentru dezvoltare democratică și pentru reconcilierea relațiilor cu statele vecine. 
Cu acest prilej, președintele Senatului a reafirmat sprijinul României pentru continuarea procesului de extindere a Uniunii Europene, arătând că perspectiva europeană a statelor din  Balcanii de Vest contribuie la stabilitatea și securitatea întregului continent european și reprezintă un factor de consolidare democratică și de dezvoltare pentru țările candidate.
La întrevedere au mai participat E.S. dl Ferdinand Nagy, ambasadorul României în Muntenegru și dl Đorđe Radulović, însărcinat cu afaceri a.i. al Ambasadei Muntenegrului la București.
 

Go to top