Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întâlnire găzduită de Președintele Senatului, domnul Călin Popescu-Tăriceanu - marți, 30 octombrie 2018

Marți, 30 octombrie 2018, Președintele Senatului, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, a fost gazda  unei întâlniri în format extins, cu domnul Jerzy Kwiecinski, ministrul investițiilor și dezvoltării din Polonia și cu domnul Pawel Borys, președintele Fondului Polonez pentru Dezvoltare.
La întâlnire au participat Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Economiei, Danuț Andrușcă, ministrul Energiei, Anton Anton, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Radu Oprea, chestor al Camerei Deputaților, Andrei Gerea, liderul Grupului ALDE din Camera Deputaților, Varujan Vosganian, deputat ALDE Toma Petcu, senator USR Silvia Monica Dinică,  Consilier de Stat Darius Vâlcov, Secretar General Adjunct al Guvernului, Andreea Lambru, Secretar de stat-Ministerul Finanțelor Publice, Valentin Mavrodin, Secretar de Stat-Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Virgil-Alin Chirilă.
Subiectul discuțiilor a vizat organizarea și funcționarea Fondului Polonez de Dezvoltare. La finalul întâlnirii, președintele Senatului a declarat: ,,Am încheiat o reuniune după părerea mea foarte interesantă, deoarece am putut asista la o prezentare făcută de ministrul polonez al Economiei și Dezvoltării Economice, împreună cu Președintele Fondului Polonez de dezvoltare legată de modul în care a fost creat și funcționează Fondul Polonez de Dezvoltare. I-am invitat pe cei doi oficiali polonezi, având în vedere proiectul de creare a Fondului Suveran de Dezvoltare din România și sigur că mi se pare util, în acest context, să facem un schimb de experiență, să vedem care este structura Fondului Polonez, ce au gândit cei care l-au imaginat, cum funcționează în momentul de față, care sunt riscurile pentru că astfel de instrumente financiare lucrează cu un risc asumat și, sigur, am văzut și care sunt rezultatele după aproape trei ani de funcționare a Fondului Polonez.



Go to top