Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Participarea domnului senator Catalin-Daniel Fenechiu, membru titular în Delegația Parlamentului României la AP OSCE, la Reuniunea de toamnă a Adunării (Andorra la Vella, 3-5 octombrie 2017)

În perioada 3-5 octombrie 2017 a avut loc, la Andorra la Vella, în organizarea Consiliului General al Principatului Andorra, Reuniunea de toamnă a AP OSCE. Senatul României a fost reprezentat de domnul senator Cătălin-Daniel Fenechiu, membru al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE (APOSCE).  
 
Programul reuniunii a inclus: Forumul mediteranean, o conferinţă parlamentară, reuniunea Comisiei Permanente a AP OSCE și reuniuni ale comisiilor ad hoc ale AP OSCE privind migrația și combaterea terorismului.
 
Cei peste 180 de parlamentari din statele membre ale Adunării au examinat provocările de securitate, continue şi emergente, din spaţiul OSCE, cu accent pe securitatea cibernetică, schimbările climatice și rolul educației ca factor de stabilitate.  
 
În cadrul Forumului mediteranean, cu tema Promovarea securităţii şi cooperării în regiunea mediteraneană, participanţii au abordat aspecte legate de criza refugiaţilor şi a migranţilor, conflictele din regiunea mediteraneană, precum şi ameninţarea extremismului violent. Conferinţa parlamentară cu tema Securitatea în regiunea OSCE: noi provocări, noi responsabilități  a avut pe agendă următoarele sub-teme: abordarea securității cibernetice; securitatea mediului: abordarea schimbărilor climatice; dimensiunea umană: promovarea educației ca garanție a stabilității și dezvoltării.
 
Pe parcursul lucrărilor, a fost evidențiat rolul parlamentarilor și al AP OSCE în consolidarea cooperării dintre statele membre, pentru o abordare cât mai eficientă a actualelor probleme de securitate și soluționarea situațiilor de conflict.
 


Go to top