Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea președintelui Senatului cu președintele Parlamentului din Republica Muntenegru - luni, 10 decembrie 2018

Președintele Senatului, dl Călin Popescu-Tăriceanu, a avut o întrevedere, astăzi, 10 decembrie 2018, cu dl Ivan Brajović, președintelui Parlamentului din Muntenegru, aflat într-o vizită oficială în România, la invitația președintelui Camerei Deputaților. În cadrul discuțiilor au fost abordate stadiul și perspectivele relației bilaterale între două state, în contextul apartenenței comune la NATO și a candidaturii la UE a Republicii Muntenegru.
Dl  Călin Popescu-Tăriceanu a evocat ședința plenului Senatului României din 4 octombrie 2016, pentru ratificarea Protocolului de aderare la NATO a Muntenegrului, la care, pentru a marca importanța relațiilor între forurile legislative ale celor două țări, a fost prezent și președintele Parlamentului din Muntenegru la acea dată.
De asemenea, Președintele Senatului a evidențiat că România urmărește cu atenție evoluțiile politice și economice din Muntenegru cu dorința de a sprijini parcursul ascendent al țării în spațiul euro-atlantic, salutând totodată progresele realizate în procesul de aderare europeană. Domnia sa a reiterat sprijinul pentru aspirațiile europene ale Muntenegrului, România continuând să susțină, inclusiv pe perioada exercitării Președinției rotative a Consiliului UE, realizarea de progrese în negocierile de aderare și politica de extindere în sine, acesta fiind unul dintre dosarele importante ale mandatului țării noastre.
 
 



Go to top