Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Participarea senatorului Titus Corlățean, președintele Delegației Parlamentului României la APCE, la Forumul Mondial al Democrației, în calitate de vorbitor principal vineri, 10 noiembrie 2017

Joi, 9 noiembrie 2017, în cadrul Forumului Mondial al Democrației (8-10 noiembrie 2017), ale cărui lucrări se desfășoară la Strasbourg, senatorul Titus Corlățean, președintele Delegației Parlamentului României la APCE a participat în calitate de vorbitor principal la discuția-panel cu tema: “De la fals la fapte: cum pot fi întărite legăturile între cercetare, politici publice și societate în vederea contracarării populismului?”.
Forumul Mondial al Democrației este un eveniment organizat în fiecare an, la Strasbourg, de Consiliul Europei și autoritățile regionale și locale din Alsacia. Ediția din acest an, aflată sub Înaltul Patronaj al Președintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, reunește sute de participanți din state de pe diferite continente.
În cadrul acestei discuții-panel au fost contribuții din partea unor reprezentanți ai mediilor academic, cercetare, parlamentar, guvernamental, jurnalistic și neguvernamental, provenind din Marea Britanie, Germania, Grecia și Bulgaria.
În intervenția sa și pe parcursul dezbaterilor care au urmat, senatorul Corlățean a trecut în revistă aspecte referitoare la ascensiunea îngrijorătoare a populismului, cu accent pe Europa Centrală și de Est și efectele sale negative asupra climatului democratic din statele potențial afectate.
La sfârșitul Conferinței, senatorul Titus Corlățean a avut o întâlnire cu un grup de tineri participați la acest eveniment și care provin din organizațiile de tineret ale partidelor politice din România.
 



Go to top