Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea dlui Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului României, cu monseniorul Richard Gallagher, secretarul pentru raporturile cu statele al Sfântului Scaun - marți, 14 noiembrie 2017

Preşedintele Senatului României, dl Călin Popescu-Tăriceanu, a avut o întrevedere cu monseniorul Richard Gallagher, secretarul pentru raporturile cu statele al Sfântului Scaun, marți, 14 noiembrie a.c. În cadrul discuţiilor a fost evidențiată calitatea dialogului bilateral, anul acesta aniversându-se 90 de ani de la semnarea Concordatului cu Sfântul Scaun.
Preşedintele Senatului României a subliniat importanța pentru România a sprijinului oferit de către Biserica Catolică cetățenilor români ce trăiesc temporar în afara țării, în special în Vestul Europei, în privința pastorației pentru familiile catolice și, în unele cazuri, prin oferirea comunităților de credincioși ortodocși de găzduire pentru nevoile cultului. De asemenea, domnia sa a apreciat contribuția și rolul Bisericii Catolice în susținerea parcursului democratic și european al României de după căderea comunismului.
Totodată, în cadrul discuțiilor au fost abordate aspecte ce țin de evoluțiile recente în plan umanitar, în Europa și alte regiuni ale lumii, în special în privința refugiaților din zonele de conflict precum și a coordonării eforturilor de combatere a extremismului și intoleranței religioase și rasiale.



Go to top