Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Conferința ”Managementul calității la furnizorii de servicii medicale paraclinice”, organizată sub auspiciile Comisiei pentru sănătate publică din Senat

Președintele Comisiei  pentru sănătate publică din Senatul României, Attila Laszlo, a participat marți, 20 noiembrie a.c., la lucrările Conferinței „Managementul calității la furnizorii de servicii medicale paraclinice”, organizat de Patronatul furnizorilor de servicii medicale private – PALMED și de Autoritatea națională de management al calității în sănătate – ANMCS, sub auspiciile Comisiei pentru sănătate.
Organizatorii și-au propus să creeze, în acest spațiu de dezbateri, cadrul propice pentru ca furnizorii de servicii medicale paraclinice, Autoritatea națională de management al calității în sănătate și autoritatea legiuitoare a țării să conlucreze în vederea explicării și clarificării aspectelor legate de metodologia de elaborare, coordonare și adoptare a primei ediții a standardelor pentru acreditarea unităților sanitare din ambulatoriu.
Senatorul Attila Laszlo, președintele Comisiei pentru sănătate publică, a concluzionat că România are nevoie de un sistem de control și de urmărire a actului medical, indiferent de forma de proprietate a unităților medicale. „Datorită faptului că toți factorii implicați ne solicită introducerea plății diferențiate, în funcție de competență, complexitate și eficiența actului medical, suntem în poziția de a elabora acele modificări legislative necesare implementării respectivelor exigențe. Ca prim pas, vom analiza posibilitatea de a transfera puterea de decizie, în ceea ce privește diferențierea finanțării, de la minister către managementul spitalelor”, a afirmat Attila Laszlo.
Președintele Autorității naționale de management al calității în sănătate,  Vasile Cepoi, prezent la dezbateri, a declarat că organizatorii au dorit, în cadrul Conferinței, să transmită convingerea că asigurarea calității serviciilor medicale și a siguranței pacienților pot fi obținute doar prin respectarea celor mai bune practici din domeniu.
La eveniment au fost invitați 60 de reprezentanți ai autorităților, ai asociațiilor profesionale din domeniul sănătății, ai asociațiilor de pacienți și reprezentanți mass-media.
 



Go to top