Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Radu Mihail: ”Misiunea fundamentală a OSCE a fost și rămâne soluționarea conflictelor care subminează grav securitatea europeană”

Senatorul USR PLUS de Disaspora, Radu Mihai Mihail, președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE, a participat, miercuri, 10 martie a.c., la invitația Secretariatului internațional al AP OSCE, la reuniunea online cu tema Gestionarea consensului în OSCE.

Reuniunea face parte dintr-o serie de evenimente organizate sub egida inițiativei Apel la acțiunea OSCE: reafirmarea unui scop comun, lansată de AP OSCE, în decembrie 2020, și care are ca obiectiv stimularea activității OSCE și sporirea implicării politice față de Organizație.

Radu Mihail: ”Misiunea fundamentală a OSCE a fost și rămâne soluționarea conflictelor, active sau prelungite, care subminează grav securitatea europeană și climatul de încredere dintre statele OSCE. În acest context, este necesar ca Adunarea Parlamentară a OSCE să manifeste determinare sporită pentru consolidarea rolului și eficacității orgasnizației în abordarea noilor provocări cu care societățile noastre se confruntă.”

În intervenția sa, Radu Mihail s-a referit la contribuția parlamentarilor, ca reprezentanți ai cetățenilor direct afectați de măsurile OSCE, la identificarea unor soluții sustenabile menite să susțină eficientizarea activității acestei organizații, ceea ce impune imbunătățirea mecanismelor de luare a deciziilor la nivelul organizației.

Felicitând Adunarea Parlamentară a OSCE pentru lansarea acestei inițiative, Radu Mihail a apreciat că Actul Final de la Helsinki, documentul fondator al OSCE din 1975, este la fel de actual și în prezent, fiind necesare demersuri susținute pentru asigurarea relevanței și eficienței acestuia și pe viitor.

La eveniment au participat, alături de membri ai AP OSCE, foști președinți ai AP OSCE și ai OSCE, precum și reprezentanți ai instituțiilor OSCE.
 



Go to top