Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Articiparea senatorului Titus Corlățean, președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, la reuniunea Comisiei APCE pentru alegerea judecătorilor la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (Paris, 15 iunie 2018)

Vineri, 15 iunie 2018 a avut loc, la Paris, la Biroul Consiliului Europei, reuniunea Comisiei APCE pentru alegerea judecătorilor la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), care a avut ca principal punct pe ordinea de zi audierea celor trei candidați propuși de statul San Marino la funcția de judecător la CEDO.  
În cadrul audierilor, senatorul Titus Corlățean a avut intervenții și a adresat întrebări tuturor celor trei candidați pe teme specifice referitoare la situația Sistemului european de protecție a drepturilor omului (Convenția Europeană pentru Apărarea Drepturilor Omului și a Libertăților Fundamentale și Curtea Europeană a Drepturilor Omului).
După audierea candidaților, membrii comisiei au elaborat o evaluare, care are caracter confidențial în acest moment, și au adoptat prin vot o recomandare, care va fi adresată plenului APCE. Cu ocazia celei de-a treia părți a Sesiunii ordinare a Adunării (Strasbourg, 25-29 iunie 2018), membrii APCE se vor exprima prin vot cu privire la  alegerea judecătorului statului San Marino la CEDO.



Go to top