Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea senatorului Radu-Mihai Mihail, vicepreşedintele Comisiei pentru politică externă, cu delegația parlamentară sud-coreeană condusă de Woo Sangho, președintele Grupului Parlamentar de Prietenie Republica Coreea-România din Adunarea Națională a Republicii Coreea

Vicepreședintele Comisiei pentru politică externă, senatorul Radu-Mihai Mihail a avut marți, 11 iunie a.c., o întrevedere cu delegația parlamentară sud-coreeană condusă de Woo Sangho, președintele Grupului Parlamentar de Prietenie Republica Coreea-România din Adunarea Națională a Republicii Coreea.
Senatorul Radu-Mihai Mihail a subliniat interesul statului român pentru consolidarea parteneriatului strategic cu Republica Coreea și menținerea dinamicii dialogului parlamentar ca instrument de stimulare a cooperării bilaterale în ansamblu. Demnitarul român a menționat, în context, importanța avansării negocierilor pentru actualizarea cadrului juridic bilateral în domeniul educației, culturii, media, tineretului și sportului.
De asemenea, vicepreședintele Comisiei pentru politică externă a reiterat angajamentul autorităților române pentru stimularea colaborării în derularea proiectelor de cooperare sectorială, în domeniile asistenței pentru dezvoltare, tehnologiei informațiilor și relațiilor inter-universitare, exprimând entuziasm pentru concretizarea tuturor inițiativelor în curs de negociere.
În cadrul discuțiilor, demnitarul român a accentuat importanța diversificării și aprofundării relațiilor bilaterale economice pentru consolidarea parteneriatului strategic cu
R. Coreea, reliefând oportunitățile investiționale diverse oferite în prezent de economia românească în domenii precum industria auto, industria chimică, energie, sistemul medical, infrastructură.
Vicepreședintele Comisiei pentru politică externă a evidențiat sprijinul României, pe parcursul deținerii Președinției Consiliului UE, pentru consolidarea Parteneriatului Strategic UE – Republica Coreea, avansarea dialogului asupra modernizării Acordului de Liber Schimb UE – Republica Coreea și implementarea Strategiei UE privind Conectivitatea Europa – Asia.


Go to top