Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Comunicat de presă - Întrevederea Preşedintelui Senatului României, E.S. dl Călin Popescu- Tăriceanu, cu E.S. dl Marcin Wilczek – Ambasadorul Republicii Polone la Bucureşti - joi, 2 februarie 2017

Preşedintele Senatului României, E. S. domnul Călin Popescu-Tăriceanu, a avut o întrevedere astăzi, 2 februarie a.c., cu E.S. domnul Marcin Wilczek, Ambasadorul Republicii Polone la Bucureşti.
Cu acest prilej, a fost reiterată invitația adresată domnului Președinte Călin Popescu Tăriceanu de către domnul Stanislaw Karczewski, Mareșalul Senatului Republicii Polone, de a realiza o vizită oficială în Polonia, partea română confirmând interesul deosebit pentru realizarea acestei vizite și pentru continuarea dialogului bilateral la nivel parlamentar.
Președintele Senatului a exprimat aprecieri privind stadiul și perspectivele  relațiilor dintre cele două țări, precum și în ceea ce privește convergența abordărilor în plan strategic, într-un context politic regional și internaţional deosebit de dificil, arătând că ”o relație strânsă în plan bilateral însemnă mai multă siguranță pentru ambele țări”.
Au fost de asemenea discutate aspecte privind politicile actuale ale Uniunii Europene și provocările cu care aceasta se confruntă, fiind reflectat faptul că în urma ultimelor evoluții și al Brexit, rolul României și al Poloniei în cadrul UE a crescut, fapt ce trebuie valorificat în continuare.
Președintele Senatului a salutat cooperarea strânsă în cadrul Grupului Vișegrad, menționând că o legătură regională extinsă este în beneficiul reciproc.
Ambasadorul Republicii Polone la București a salutat prezența în Parlamentul României a unui reprezentant al comunității poloneze din România, subliniind totodată faptul că alegerea noului Legislativ la București deschide perspectivele unor noi colaborări în plan parlamentar, exprimând totodată încrederea că  Grupul de prietenie cu Republica Polonă va fi reconstituit în scurt timp.


Go to top