Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Participarea domnului senator Allen Coliban la cea de a 10-a Reuniune a Parteneriatului Parlamentar Asia-Europa (ASEP 10) Bruxelles, 27-28 septembrie

Domnul senator Allen Coliban, președinte al Comisiei pentru Mediu în ultimele trei sesiuni parlamentare, în prezent membru, a luat parte la cea de a 10-a Reuniune a Parteneriatului Parlamentar Asia-Europa (ASEP 10), dedicată schimbărilor climatice.
ASEP 10 a avut loc în perioada 27 - 28 septembrie a.c., în Bruxelles și s-a axat pe schimbările climatice și provocările de mediu. Reuniunea a fost prezidată de Antonio Tajani, președintele Parlamentului European și Heidi Hautala, vicepreședintele Parlamentului European, cu participarea reprezentanților din cele 35 de țări ASEM.
Cu acest prilej, senatorul român a semnat Declarația ASEP 10 care reamintește că știința ne-a furnizat din timp avertismente despre consecințele schimbărilor climatice, dar politicile adoptate au soluţionat doar parțial problema. Prin urmare, schimbările climatice rămân una dintre cele mai importante provocări ale omenirii. Declarația cuprinde un apel la acțiuni coordonate care să întărească mecanismul de rezistență a ecosistemelor și a populațiilor.
Senatorul Allen Coliban a fost keynote speaker în cadrul panelului “Schimbări climatice și mediu: impactul asupra economiei” și a reușit să includă în declarație propunerile din partea României.
“Este datoria noastră ca politicieni să fim lideri în lupta împotriva schimbărilor climatice și să punem în practică măsuri care ajută cetățenii cei mai afectați. Vremea dezbaterilor despre schimbările climatice a trecut, acum e timpul să luăm măsuri. Politicienii care iau decizii ignorând schimbările climatice sunt politicienii trecutului. Mediul și viitorul planetei nu mai pot fi ignorate în luarea deciziilor pentru țările noastre”, a declarat senatorul Allen Coliban, care a adăugat că România a ratificat Acodul de la Paris în iunie 2017 și este angajată în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și în realizarea tranziției energetice.
România va găzdui, în aprilie 2019, în cadrul Președinției Consiliului UE, o conferință internațională pe tema “Construirea rezistenței în fața dezastrelor naturale”, o platformă de schimb de viziuni despre cum să abordăm riscurile legate de schimbările climatice.
 



Go to top