Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Reuniunea Rețelei Transatlantice a Tinerilor Parlamentari – TU40

În perioada 6 - 9 mai 2018, la Washington DC, Statele Unite ale Americii, a avut loc reuniunea Rețelei Transatlantice a Tinerilor Parlamentari – TU40, organizată de Rețeaua Tinerilor Parlamentari din Parlamentul European – EU40 și Biroul de legătură al Parlamentului European cu Congresul SUA. Din partea Senatului, la reuniune, au participat doamna Roxana Pațurcă (PSD), domnul Ionuț Sibinescu (ALDE), domnul George- Edward Dircă (USR), domnul Vasile Cristian Lungu (PMP) și domnul Lorand Turos (UDMR).
Acțiunea a reunit tineri membri din Parlamentul European, din parlamente ale statelor membre ale Uniunii Europene și din Congresul Statelor Unite ale Americii, cu scopul de a contribui la întărirea relațiilor transatlantice.
În programul reuniunii Rețelei Transatlantice a Tinerilor Parlamentari – TU40, au avut loc întâlniri și dialoguri, în cadrul unor instituții, ONG-uri și think thank-uri de profil, cu domnii Trey Hollingsworth și Will Hurd, membri ai Camerei Reprezentanților a SUA, cu domnii Bart Gordon și Cliff Stearns, foști membri ai Congresului SUA, cu domnul Paul Stauss, senator (shadow) pentru Districtul Columbia, cu reprezentanți ai Departamentului de Stat al SUA, cu domnul Ambasador David O’Sullivan, șeful Delegației UE în SUA, cu domnul Antoine Ripoll, directorul Biroului de legătură al Parlamentului European cu Congresul SUA, cu doamnele Marjorie Chorlins și Catherine Feingold, vicepreședinte al Camerei de Comerț a SUA, și, respectiv, director International Department – American Federation of Labour and Congress of Industrial Organisations, cu domnul John Fortier, director Programul Democrație – Bipartisan Policy Center, cu domnul Caroll Doherty, director de cercetare politică – Pew Reserch Centre etc.
Pe parcursul discuțiilor, a fost subliniată intenția de a continua și de a întări eforturile și legăturile transatlantice, fondate pe valori și principii comune. Temele abordate în cadrul întâlnirilor au vizat ultimele evoluții ale relațiilor transatlantice, perspectivele cooperării transatlantice în domeniile comerț și economie, ultimele evoluții în politica SUA, contextul economic și social, reforma fiscală, evoluțiile la nivelul opiniei publice în SUA în raport cu principalele partide politice, campaniile electorale în sistemul american etc.
 



Go to top