Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR PLUS Cosmin Poteraș: ”Integritatea și transparența sunt condiții esențiale în exercitarea funcțiilor publice!”

Senatorul USR PLUS de Dolj, Cosmin Poteraș, susține, într-o declarație politică, faptul că integritatea și transparența sunt condiții sine-qua-non în exercitarea funcțiilor publice, indiferent de pozițiile lor în structura administrației locale sau centrale.
 
Cosmin Poteraș: ”S-a ajuns, astfel, la o adevărată rotație de cadre, in care politicieni declarați incompatibili schimbă doar scaunele, primarii se transformă în administratori publici, directorii de instituții publice se mută pe liste electorale, cei care nu mai pot fi aleși sunt numiți, singura constantă în acest proces de transformare rămânând conexiunea la banul public.”
 
Cosmin Poteraș susține că practica prin care ”băieții deștepți din administrație” se plimbă de la o funcție la alta, jonglând cu sistemul de incompatibilități trebuie să înceteze.
 
Iată în continuare textul integral al declaraţiei politice:
 
”Integritatea și transparența sunt condiții esențiale în exercitarea funcțiilor publice!
 
Agenția Națională de Integritate a fost înființată pentru a preveni și sancționa corupția instituțională. Din păcate, modificări repetate ale legii de funcționare i-au redus atribuțiile; în paralel, nenumărați băieți deștepți din politică sau administrație au găsit metode și portițe de ocolire a legii, evitând sancțiunile prevăzute pentru incompatibilitate.
 
S-a ajuns, astfel, la o adevărată rotație de cadre, in care politicieni declarați incompatibili schimbă doar scaunele, primarii se transformă în administratori publici, directorii de instituții publice se mută pe liste electorale, cei care nu mai pot fi aleși sunt numiți, singura constantă în acest proces de transformare rămânând conexiunea la banul public.

Această practică trebuie să înceteze, proiectul de lege menit să-i pună capăt este gata și va urma, în curând, momentul adevărului: votul. Alegătorii au dreptul să vadă și să facă diferența între cei care se declară împotriva corupției instituționale și cei care chiar fac ceva  în acest sens.”



Go to top