Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea Președintelui Senatului României, domnul Călin Popescu-Tăriceanu cu E.S. domnul Marco Giungi, ambasadorul Republicii Italiene la Bucureşti - marți, 11 iulie 2017

 Marți, 11 iulie a.c. dl Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului României a avut o întrevedere cu E.S. dl Marco Giungi, ambasadorul Republicii Italiene la Bucureşti, în cadrul unei vizite de prezentare.
În cadrul discuţiilor, diplomatul italian a prezentat obiectivele mandatului său pentru dezvoltarea relaţiei bilaterale româno-italiene în plan politic, economic. Dl preşedinte Tăriceanu a subliniat trăinicia relaţiilor de prietenie şi colaborare româno-italiene, asigurându-l pe noul ambasador de întregul sprijin pentru îndeplinirea cu succes a mandatului său în România.
Președintele Senatului a exprimat totodată speranța ca și cooperarea în plan parlamentar, în cadrul mai larg al contactelor politice bilaterale, să cunoască o nouă etapă de dezvoltare. A precizat că o atenție deosebită este acordată din partea Senatului și a sa, personal, identificării celor mai adecvate măsuri care ar trebui să fie adoptate de autoritățile italiene, în coordonare cu cele din România, pentru a se asigura accesul cetățenilor români care muncesc în Italia la informație și consiliere cu privire la drepturile de care beneficiază în calitate de cetățeni ai UE. Autoritățile române sunt pregătite și au dorința să se implice activ în acest domeniu al cooperării bilaterale, în beneficiul persoanelor care s-ar putea afla în situații de risc.
Dl ambasador Marco Giungi a subliniat importanţa pe care autoritățile din Italia o acordă protecției drepturilor,  integrității și demnității cetățenilor care se află pe teritoriul său, în acord cu normele naționale și europene în vigoare, evidențiind că o atenție specială a fost acordată acelor situații care ajung să le fie semnalate prin intermediul forțelor de ordine dar și din presă, pentru a fi verificate și investigate corespunzător. 
În cadrul convorbirilor a fost reliefată importanța numărului mare de firme italiene prezente în România, în sectoare variate de activitate, precum și prezența în Italia a firmelor românești și a unui important capital uman românesc, elemente care asigură dezvoltarea durabilă, într-un ritm constant, a relațiilor de cooperare în domeniul economic. Dl președinte Tăriceanu l-a asigurat pe ambasadorul italian de disponibilitatea sa de a sprijini acțiunile de promovare a proiectelor economice și de cunoaștere aprofundată între comunitățile de afaceri din România și Italia.
 



Go to top