Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorii USR PLUS, vot pentru prorogarea termenului de înființare a Agenției pentru Calitatea și Marketingul Produselor Alimentare

Senatorii USR PLUS au votat în favoarea propunerii Guvernului de prorograre a termenului ce înființare a Agenției pentru Calitatea și Marketingul Produselor Alimentare.

Luând cuvântul în cadrul dezbaterilor, Sebastian Cernic, secretarul Comisiei pentru agricultură din Senat, a explicat că prorogarea termenului de înființare a Agenției este, în opinia USR PLUS, doar un pas în direcția desființării acestei agenții inutile, gândită de PSD și aliații săi drept încă o fabrică de produs bani pentru camarilla de partid.
 
Sebastian Cernic, Secretarul Comisiei pentru agricultură din Senat: Susținem pentru moment varianta Guvernului. Pe termen lung, vom propune, alături de colegii din coaliția de guvernare desființarea oricăror agenții, autorități sau alte instituții care beneficiază de privilegii de la stat, dar a căror activitate nu este justificată prin prisma beneficiilor pentru cetățeni. În acest sens, avem în vedere inclusiv abrogarea Legii nr.133/2019 pentru înființarea Agenției pentru Calitatea și Marketingul Produselor Alimentare, care nu este decât o sinecură apărută la inițiativa PSD.”
 
În ședința Comisiei pentru agricultură din Senat, de săptămâna trecută, au fost dezbateri aprinse astăzi asupra proiectului de lege pentru aprobarea OUG privind modificarea unor acte normative și stabilirea unor măsuri în domeniul agriculturii, referitor la bugetarea Agenției pentru Calitatea și Marketingul Produselor Alimentare. Astfel, Guvernul a solicitat amânarea intrării în vigoare a legii de înființare a Agenției, în contextul pandemiei și a crizei economice care au determinat reprioritizarea cheltuirii bugetului de stat.
 
Iată, în continuare, discursul integral al senatorului USR PLUS în Plenul Senatului cu această ocazie:
 
”Față de prevederile OUG 225/2020, susținem pentru moment varianta Guvernului. Pe termen lung, vom propune, alături de colegii din coaliția de guvernare desființarea oricăror agenții, autorități sau alte instituții care beneficiază de privilegii de la stat, dar a căror activitate nu este justificată prin prisma beneficiilor pentru cetățeni.
 
În acest sens, avem în vedere inclusiv abrogarea Legii nr.133/2019 pentru înființarea Agenției pentru Calitatea și Marketingul Produselor Alimentare, care nu este decât o sinecură apărută la inițiativa PSD.În contextul luptei cu pandemia, bugetul de stat este deja suprasolicitat și orice cheltuire a banului public trebuie foarte atent planificată și trebuie să fie justificată serios. Este timpul unor cheltuieli chibzuite și puse într-o ordine a priorităților românilor. În acest context, în care toată lumea strânge cureaua și operatorii economici fac eforturi să supraviețuiască, iar românii să-și păstreze locurile de muncă, ar fi o sfidare din partea noastră să bugetăm noi instituții de stat.
Statul român are peste 13.000 de instituții finanțate de la stat cu bugete fabuloase, dintre care, cele mai multe sunt cheltuite pe salarii. Avem nevoie de un stat reformat, suplu, ale cărui instituții trebuie doar să-și facă treaba.
Ne-am angajat, prin programul de guvernare, să reformăm statul și propunem atât desființarea agențiilor inutile, cât și eficientizarea instituțiilor pe care le avem deja. Vom face ce am promis: Fără mii de agenții prin care banii cetățenilor să fie revărsați în conturile unor șefi și angajați susținuți politic!
Fără noi agenții plătite de români, degeaba!
Prin votul nostru putem să le arătăm românilor că facem legi în serviciul lor și al societății!”
 
 



Go to top