Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Radu Mihail: ”Senatorii USR PLUS vor vota la vedere pentru ridicarea imunității parlamentare a lui Florian Bodog”

Senatorii USR PLUS vor vota la vedere ÎMPOTRIVA raportului de respingere adoptat de Comisia Juridică din Senat și PENTRU ridicarea imunității parlamentare a senatorului PSD Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, conform cererii depuse de DNA, anunță liderul grupului USR PLUS din Senat, Radu Mihail.

Radu Mihai: ”Vom vota la vedere PENTRU ridicarea imunității parlamentare și o vom face de fiecare dată când ni se va cere, indiferent de nume, indiferent de partid. Trebuie să fie clar pentru toată lumea: toți cetățenii României sunt egali în fața legii iar vinovăția sau nevinovăția unui cetățean român se stabilește de către o instanță de judecată. Votul de azi este strict procedural, nu însemnă că cineva este vinovat sau nevinovat, ci doar că ativitatea justiției poate merge mai departe, neîngrădit. E timpul ca imunitatea parlamentară să inceteze să mai funcționeze ca un paravan în fața justiției.”
 
În Comisia Juridică, senatorii USR PLUS Simona Spătaru și Cosmin Poteraș au votat PENTRU un aviz favorabil ridicării imunității. Votul a fost secret, PENTRU votând 6 senatori, 6 s-au abținut și un senator a votat împotrivă, ceea ce a însemnat adoptarea unui raport negativ, de respingere a cererii DNA de ridicare a imunității parlamentare a senatorului PSD Florian Bodog. Raportul Comisiei urmează să fie supus votului Plenului Senatului, vot care este secret şi se exprimă prin bile.
 



Go to top