Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Scrisoare deschisă a parlamentarilor USR: “Protejați persoanele vulnerabile!”

Parlamentarii USR adresează o scrisoare deschisă Guvernului prin care cer măsuri de protejare a persoanelor vulnerabile în contextul crizei provocate de noul coronavirus.
Scrisoarea:
”Vulnerabilitatea la COVID-19 a persoanelor vârstnice și a pacienților cu unele boli cronice este un fapt. Astfel, vârsta înaintată, boli precum hipertensiunea arterială, insuficiența cardiacă, diabetul zaharat, bronhopneumopatia cronică obstructivă, insuficiența renală avansată, boala cronică de ficat sau bolile neoplazice se asociază cu o creștere exponențială a riscului de a dezvolta o formă severă a COVID-19 și a riscului de deces.
Considerăm că acum e oportun ca aceste persoane să fie securizate, să nu fie nevoite să se expună riscului prin deplasări la și dinspre locul de muncă; chiar dacă muncesc prin rotație, asigurând permanența în instituții publice sau companii private. Protejarea acestor categorii vulnerabile pentru perioada critică prin care trece România este justificată nu prin incapacitatea actuală de muncă ci prin riscul enorm la care se expun tranzitând spații publice în această perioadă.



Go to top