Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Radu Mihail: ”Românii sunt cetățeni europeni și au putere acolo unde s-au stabilit. Ei pot vota și candida la alegerile locale din statul gazdă.”

Proiectul ‘Românii au Putere’, condus de senatorul USR PLUS de Diaspora, Radu Mihail, încurajează românii stabiliți în străinătate să-și asume responsabilități în comunitățile în care muncesc și trăiesc, să se implice în viața politică locală. Programul oferă informații utile, răspunsuri la întrebări cu privire la organizarea alegerilor din țara în care locuiesc, precum și un îndemn, ca românii din străinătate să nu se teamă să candideze în alegerile locale.
 
Radu Mihail: ”Sunt încă mulți cetățeni români care nu știu că pot vota și candida la alegerile locale dintr-o țară a Uniunii Europene. Românii sunt cetățeni europeni și au putere acolo unde s-au stabilit. Ei pot vota și candida la alegerile locale din statul gazdă.
Campania ‘Românii au Putere’ a fost lansată într-o primă etapă cu ocazia alegerilor locale din Marea Britanie, desfășurate pe data de 6 mai 2021, însă va continua și în anii ce urmează, în toate țările membre ale Uniunii Europene cu o comunitate mare de români. Impactul este unul puternic mai ales la nivel local, unde voluntarii implicați au diseminat informația și au susținut românii cu demersurile înscrierii la vot, dar și în mediul online, pe rețelele de socializare.”
 
Proiectul ‘Românii au Putere’ a demarat în urmă cu două luni și a programat întâlniri on line cu români din Diaspora care doresc să se implice în politica locală din țările lor de adopție și chiar să candideze în alegerile locale. Spre exemplu, în cadrul unei ediții speciale a live-urilor săptămânale de discuții cu Diaspora, domnul Senator Radu Mihail a avut-o ca invitată pe Cristina Sirbu, aleasă în Consiliului Consultativ al Migranților din Frankfurt. Cristina a ales să se implice pe plan local, să apere drepturile românilor și i-a încurajat pe toți cei stabiliți în afară să lase în urmă ‘sentimentul de invizibilitate’, să se mobilizeze, să se informeze și să își facă vocea auzită.



Go to top