Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR PLUS Sebastian Cernic: Protejarea sănătății elevilor în școală depinde de întreaga societate!

Declarație Politică a senatorului USR PLUS Sebastian Cernic:
 
”Decizia de a trimite din nou elevii la școală este cea mai grea decizie a momentului: avem de ales între a pierde o generație de copii sau a risca să avem și mai mulți bolnavi de Coronavirus! În această chestiune nu trebuie să fie doar responsabilitatea Guvernului, ci a întregii societăți!
 
Avem nevoie de un nou pact social – să ne protejăm pe noi și pe cei din jur pentru a reda copiilor șanse egale la un viitor mai bun. Până reușim să ne vaccinăm cu toții, trebuie să respectăm regulile stricte de igienă, să purtăm mască, să păstrăm distanța de ceilalți și să ne spălăm des pe mâini!
 
În acest moment, autoritățile locale au cea mai mare responsabilitate în gestionarea redeschiderii școlilor în pandemie. Solicit tuturor decidenților la nivel local să ajute școlile în perioada următoare în efortul lor de a respecta aceste minime condiții de igienă. Le cer să acceseze fondurile guvernamentale disponibile și să doteze școlile cu echipamente de protecție și igienă sanitară. Mă bucur să văd deja știri locale despre măsuri dispuse de unii primari pentru reînceperea școlii în siguranță pe data de 8 februarie și sper că acestea nu sunt cazuri izolate, ci o practică la nivel național a tuturor primarilor, pentru că indiferent de culoarea politică, ei guvernează local și sunt responsabili pentru toți oamenii comunității pe care o reprezintă.
 
Copiilor le este dor să vină la școală, cei mai mici nici nu au apucat să învețe cum se ține un stilou în mână, nu au avut ocazia să-și cunoască învățătorii, profesorii sau colegii. Urmează o perioadă foarte grea pentru toți profesorii – aceștia vor trebui să încerce să recupereze, în foarte scurt timp, materia pierdută, să transmită copiilor tot ceea ce nu au putut să-i învețe în online.
 
Am încredere în profesori, elevi și părinți că vor respecta toate regulile sanitare, că înțeleg perfect că toată baza ca lucrurile să meargă bine stă în bunăvoința și puterea lor de implicare și cooperare. Educând acești copii, din generații diferite, să fie responsabili, cooperanți și înțelegători, îi pregătim de fapt să fie ei cei care vor schimba România în bine!”
 



Go to top