Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Comisia pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități monitorizează respectarea drepturilor persoanelor din Ucraina care fug de război

Comisia pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități a organizat luni, 4 aprilie a.c., în Senatul României, o masă rotundă unde a invitat reprezentanții Guvernului, ai societății civile și ai tuturor instituțiilor de stat implicate în gestionarea fenomenului imigrației, în contextul acțiunilor militare în curs de desfășurare în Ucraina. 
Scopul dezbaterilor, menite a fi reluate în fiecare săptămână, îl reprezintă identificarea de soluții practice referitoare la asigurarea unor standarde minime de cazare și de asistență pentru toți beneficiarii protecției internaționale. Participanții la întrevedere și-au propus să obțină, pentru refugiații din Ucraina, un tratament individualizat. 
„Este a 40-a zi de război. Patru aprilie este o zi tristă, după abuzurile armatei ruse din Ucraina, de la Bucha. Este firesc ca statul român să se implice și să primească acești oameni care fug de masacrul din Ucraina”, a declarat președinta comisiei senatoriale, Anca Dragu. 
„În contextul acțiunilor militare în curs de desfășurare în Ucraina, încă din data de 25 februarie 2022, Comisia pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități a tras un prim semnal de alarmă, atenționând că această acțiune militară a Rusiei în Ucraina este o decizie contrară principiilor fundamentale ale dreptului internațional și nu face altceva decât să escaladeze persecuțiile de orice natură, lezând grav și iremediabil drepturile și libertățile fundamentale ale omului”, a mai afirmat Anca Dragu.



Go to top