Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR PLUS : ”Iașiul nu mai trebuie să fie condus de corupți!”

Senatorul USR PLUS de Iași, Marius Bodea, susține că Județul Iași și municipiul capitală de județ au devenit cunoscute în toată țara pentru un motiv cu care, din păcate, nu te poți mândri: un județ și un oraș conduse de oameni cercetați pentru corupție.

Într-o declarație politică, senatorul Marius Bodea arată că unul din motivele pentru care marii investitori ocolesc Iașiul, în ciuda faptului că acesta este un mare centru universitar, este corupția la nivel înalt.

Marius Bodea: Ne place sau nu, aceasta este azi ștampila pusă Iașului: Chirica și Alexe, multipli anchetați de DNA și DIICOT, refuză să demisioneze, refuză să-și asume responsabilitatea pentru faptele lor, în schimb se agață penibil de scaune, spre rușinea lor și spre rușinea noastră. Noi nu am stat nici în trecut bine la capitolul diplomație, am trăit un șir prea lung de politicieni slabi, dar acum pot spune, fără teama de a greși, că suntem la cel mai jos nivel.”

Senatorul USR PLUS Marius Bodea își exprimă părerea de rău că Iașul a ajuns într-o asemenea situație din cauză că două personaje cercetate penal refuză să demisioneze și se agață de niște funcții.

Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
”Iașul a devenit foarte vizibil în România. Numai că nu așa cum ne-am fi dorit!
Noi, ieșenii, am avut mulți ani o obsesie: „Cum se vede Iașul de la București?“.
Eram supărați că puterea centrală, indiferent de partidul care a deținut-o, ne ignora. Mai ales financiar. Eram pentru ei prea departe și prea nesemnificativi.
Adevărul este că nici politicienii ieșeni aleși în cele mai importante funcții – Primar sau Președinte de Consiliu Județean – nu erau capabili să facă orașul vizibil. Oameni slabi, obsedați de răfuieli minore la nivel local, nu au știut să impună interesele orașului și ale județului la nivel central.
Au mers la Guvern cu căciula în mână, așteptând să li se dea fonduri, dacă se poate, pentru investiții minime, pe care le-au și căpușat. Altfel spus, Iașul nu se prea vedea de la București.
Acum nu mai avem această problemă. Iașul este vizibil în toată țara. Numai că negativ. Oriunde ai merge acum în țară sau la București, când spui că ești din Iași, prima reacție e: „A, acolo unde conduc Chirica și Alexe, cei doi cu dosar penal“?
Ne place sau nu, aceasta este azi ștampila pusă Iașului: Chirica și Alexe, multipli anchetați de DNA și DIICOT, refuză să demisioneze, refuză să-și asume responsabilitatea pentru faptele lor, în schimb se agață penibil de scaune, spre rușinea lor și spre rușinea noastră.
Noi nu am stat nici în trecut bine la capitolul diplomație, am trăit un șir prea lung de politicieni slabi, dar acum pot spune, fără teama de a greși, că suntem la cel mai jos nivel.
Suntem ocoliți, pentru că nimeni nu vrea să se afișeze cu acești multipli anchetați penal.
E incredibil de trist că am ajuns în așa situație. Poate în 2024, ieșenii vor înțelege că trebuie să fie mai atenți pe mâna cui lasă orașul sau județul!”



Go to top