Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea vicepreședintelui Senatului, Adrian Țuțuianu cu delegația Grupului parlamentar de prietenie dintre Turkmenistan și România, condusă de Yusupguly Eshayev

Marți, 23 octombrie a.c., vicepreședintele Senatului, Adrian Țuțuianu a primit vizita unei delegații a Grupului parlamentar de prietenie dintre Turkmenistan și România din Parlamentul turkmen, conduse de Yusupguly Eshayev, președintele grupului.
 Vicepreședintele Senatului a făcut o scurtă prezentare a Parlamentului României, subliniind activitatea Senatului. Discuțiile purtate au abordat și problematica cooperării bilaterale. În acest context, Adrian Țuțuianu a menționat importanța impulsionării relațiilor bilaterale, subliniind faptul că actualul stadiu al schimburilor comerciale nu reflectă potențialul real al celor două țări. Totodată, Adrian Țuțuianu a abordat și problematica schimburilor culturale și în domeniul educației.Un punct aparte al discuției l-a reprezentat coridorul de transport mărfuri Marea Neagră – Marea Caspică.
 De asemenea, vicepreședintele Senatului a mai punctat faptul că activitatea comisiei mixte ar trebui să fie reactivată cu o agendă precisă, din care să nu lipsească organizarea unor forumuri economice prin care celor două comunități de afaceri să li se faciliteze un dialog constructiv.
 În cadrul discuțiilor purtate, Yusupguly Eshayev a transmis intenția parții turkmene de a organiza o expoziție culturală la nivelul Parlamentului României.
 În finalul întrevederii, vicepreședintele Senatului, Adrian Țuțuianu a lansat E.S. Shohrat Jumayev, Ambasador al Turkmenistanului în România, invitația de a vizita județul Dâmbovița.
 



Go to top