Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Şedinţa Biroului Permanent al Senatului - 25 octombrie 2010

Biroul Permanent al Senatului a aprobat toate punctele înscrise pe ordinea de zi, a repartizat comisiilor de specialitate proiectele de lege şi iniţiativele legislative luate recent în evidenţă şi a aprobat programul de lucru pentru săptămâna în curs şi pentru cea viitoare, a declarat chestorul Senatului, Ioan Chelaru, la finele şedinţei de birou desfăşurată astăzi, 25 octombrie.
Având în vedere că miercuri se va dezbate moţiunea de cenzură în plen reunit, marţi va avea loc o şedinţă a plenului Senatului, iar joi va fi tot zi de plen reunit, pentru angajarea răspunderii Guvernului. Săptămâna viitoare se va reveni la programul obişnuit al Senatului, cu şedinţe de plen luni şi miercuri. Senatorul Ioan Chelaru a precizat că ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, va răspunde astăzi, de la ora 16.00, invitaţiei Senatului de a prezenta o informare în legătură cu efectele incidentului ecologic din Ungaria.
Membrii Biroului Permanent al Senatului au analizat un raport al Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări privind numirea membrilor Consiliului Naţional de Integritate, şi au decis ca documentul să fie supus aprobării plenului în şedinţa de marţi, 26 octombrie, la ora 12.00. O altă propunere a Biroului Permanent vizează înscrierea pe ordinea de zi a plenului a numirii preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Supravegherea Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.
Chestorul Senatului a precizat că de la Curtea de Conturi s-a primit un raport prin care se solicită un punct de vedere referitor la situaţia unor cheltuieli efectuate cu angajarea de servicii externe de asistenţă juridică, eventual cu propunere de iniţiativă legislativă, raportul fiind repartizat spre analiză Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital.
Au fost aprobate memorandumurile interne referitoare la relaţiile parlamentare externe, acestea incluzând şi solicitarea de punere la dispoziţie a sălii de plen şi a altor spaţii ale Senatului pentru organizarea, la Palatul Parlamentului, a sesiunii anuale a Adunării Parlamentare a NATO, care va avea loc în zilele de 7 şi 8 octombrie 2011.
Senatorul Ioan Chelaru a mai precizat că o propunere de proiect de buget va fi analizată de chestori în cursul acestei săptămâni, iar la următoarea şedinţă de Birou Permanent se va discuta proiectul care va fi supus apoi aprobării plenului. Propunerea de buget al Senatului conţine o sumă necesară achitării unor datorii care vor rămâne restante pentru anul viitor, datorii acumulate ca urmare a reducerilor substanţiale efectuate la nivelul anului în curs.

Biroul de presă al Senatului
25 octombrie 2010


Go to top