Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR PLUS Remus Negoi acuză că, încurajând protestele împotriva măsurilor de combatere a epidemiei, PSD si AUR pun în pericol viețile a sute de mii de români

Senatorul USR PLUS de Constanța, Remus Negoi, acuză lipsa de responsabilitate și implicarea directă a PSD și AUR în organizarea recentelor proteste împotriva medicilor și măsurilor de combatere a pandemiei cu SARS CoV-2.

Într-o declarație politică, Remus Negoi acuză liderii politici că, populist și iresponsabil, pun în pericol viața a zeci și sute de mii de oameni, avertizând că USR PLUS respinge un astfel mod de a face politică sau a aduna capital electoral.
 
Remus Negoi: ”Sub nicio formă, nu vom accepta ca astfel de poziții să afecteze respectarea regulilor! Pentru că suntem într-o situație excepțională, care nu  este aleasă nici de putere, nici de opoziție! Suntem într-o perioadă extrem de dificilă, în care tuturor ne este greu! Asta nu înseamnă că trebuie să punctăm politic din această situație. Pentru că e vorba de viețile oamenilor, e vorba de diferența între viață și moarte, pe care unii politicieni nu o înțeleg, iar alții o înțeleg, dar profită de ea.”
 
Concluzionând declarația sa politică, senatorul USR PLUS de Constanța, Remus Negoi, consideră că politicienii PSD care au studii medicale și-au trădat profesia și colegii cauționând, prin tăcererea lor, pe cei care au catalogat drept ”asasini” personalul medical care, de un an de zile, luptă pentru salvarea vieților românilor, infectați cu virusul ucigaș.
 
În continuare, textul integral al declarației politice:
 
 
”Inconștiența politică a opoziției naște monștri
 
Asistăm, zilele acestea, la un linșaj politic, din toate punctele de vedere. Asistăm la demonstrații ale unor protestatari anti-mască pe sub ferestrele unor saloane înțesate cu bolnavi de covid. Asistăm, incredibil, la proteste ale unor oameni împotriva medicilor din spitale!
Asistăm, de asemenea, la o cățărare dezgustătoare a opoziției pe nemulțumiri ale oamenilor obișnuiți. Dacă, în condiții normale, s-ar putea înțelege aceste accese ale opoziției, în condițiile actuale nu sunt acceptabile sub nicio formă.
Noul partid AUR, care dovedește, pe zi ce trece, că nu este departe de PSD sau de defunctul PRM, prin intermediul liderului lor George Simion, conduce manifestații ale unor cetățeni nemulțumiți. Și nu asta ar fi problema cea mai mare. Ne-am obișnuit cu accese de așa-zis leadership ale șefului AUR, care nu pierde nicio ocazie să se lipească de orice eveniment împotriva a orice. Numai împotrivă să fie. Ne-am obișnuit cu discursuri populist-dezgustătoare ale acestui șef de partid. Ne-am obișnuit cu violențe verbale și aproape fizice ale unor parlamentari AUR.
Însă, sub nicio formă, nu vom accepta ca astfel de poziții să afecteze respectarea regulilor! Pentru că suntem într-o situație excepțională, care nu  este aleasă nici de putere, nici de opoziție! Suntem într-o perioadă extrem de dificilă, în care tuturor ne este greu! Asta nu înseamnă că trebuie să punctăm politic din această situație. Pentru că e vorba de viețile oamenilor, e vorba de diferența între viață și moarte, pe care unii politicieni nu o înțeleg, iar alții o înțeleg, dar profită de ea.
Dacă unii politicieni de la AUR sunt disperați după imagine, urlând în stradă și în parlament lozinci goale de conținut, dorindu-și o notorietate construită pe suferința unei națiuni, nu-i înțeleg pe politicienii de la PSD. În rândurile lor există câțiva specialiști în medicină. Niciodată, dar absolut niciodată nu am auzit ca acești specialiști în medicină să ia atitudine împotriva veninului verbal și fizic aruncat de politicieni ai AUR. Să ia atitudine împotriva discursurilor vădit împotriva sănătății publice. Să ia poziție împotriva nerespectării regulilor sanitare, atât în parlament, cât și în afara lui.
Stimați colegi pesediști! Ați condus mult prea mult timp spitale, ministerul Sănătății ori primării care au avut în administrare spitale! În teorie, ați avea toate prerogativele să înțelegeți situația pandemică actuală. De ce nu vă folosiți experiența ca să contracarați aceste accese extremiste ale colegilor Dumneavoastră din opoziție? De ce nu vă folosiți experiența ca să transmiteți mesaje reale oamenilor, ca să descrieți situația în care ne aflăm cu toții, fie politicieni ori cetățeni?
Tăcerea voastră, stimați colegi pesediști, înseamnă achiesare la nerespectarea regulilor! Tăcerea voastră înseamnă aprobarea extremismului ce se naște sub ochii tuturor! Tăcerea voastră înseamnă complicitate toxică!
Stimați colegi, specialiști direcți sau tangențiali în medicină, din PSD! Clipiți de două ori dacă nu vă lasă partidul să luați atitudine! Mai e o șansă să vă reabilitați! Sănătatea României depinde de sănătatea fiecărui român. Inclusiv cea morală…”
 



Go to top