Senatul României
Limba:
RO EN
Tipareste Micsoreaza litera Mareste litera
Întrevederea senatorului Titus Corlăţean, fost ministru al afacerilor externe şi membru al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru coordonarea activităţilor parlamentare necesare pregătirii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019, cu E.S. doamna Füsun Aramaz, ambasadorul Republicii Turcia în România

Senatorul Titus Corlăţean, fost ministru al afacerilor externe, a avut o întrevedere, miercuri, 13 martie 2019, cu E.S. doamna Füsun Aramaz, noul ambasador al Republicii Turcia în România, aflat în vizită de prezentare.
În cadrul întrevederii, domnul Titus Corlăţean i-a adresat doamnei ambasador Füsun Aramaz felicitări pentru numirea în funcție și i-a urat succes în îndeplinirea mandatului.
Demnitarii au abordat o serie de aspecte privind relaţiile bilaterale dintre România şi Republica Turcia, precum şi subiecte de actualitate la nivelul relaţiilor cu UE şi NATO. Senatorul Titus Corlăţean a făcut o prezentare a priorităţilor României la Preşedinţia Consiliului UE, asigurând interlocutorul asupra angajamentului României de susţinere a proceselor de integrare europeană ale statelor din zona Balcanilor. Domnia sa a reiterat sprijinul constant al României în a găsi formule politice şi tehnice de a înregistra progrese în cadrul negocierilor de aderare ale Turciei la Uniunea Europeană.
Oficialul turc a prezentat elemente de poziţie privind obiectivele Turciei în calitate de stat candidat la UE.
Interlocutorii au confirmat totodată importanţa contactelor pe linie parlamentară, atât pentru relaţia bilaterală, cât şi în planul cooperării multilaterale, europene şi euro-atlantice.

Go to top