Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea doamnei Doina-Elena Federovici, vicepreședinte al Senatului României, cu domnul Mohamed Aujjar, ministrul justiției din Regatul Maroc - miercuri, 13 martie 2019

Doamna Doina-Elena Federovici, vicepreședinte al Senatului României, a avut o întrevedere miercuri, 13 martie 2019, cu domnul Mohamed Aujjar, ministrul justiției din Regatul Maroc, aflat în vizită oficială în România, la invitația domnului Tudorel Toader, ministrul român al justiției.
Vicepreşedintele Senatului a punctat contribuția substanțială a diplomației parlamentare la aprofundarea dialogului bilateral și la cunoașterea mai bună a realităților din cele două state. A subliniat nivelul excelent al relațiilor bilaterale de cooperare și de prietenie tradițională România-Maroc, punctând rolul prioritar pe care îl joacă relația cu Regatul Maroc pentru impulsionarea dialogului politic și extinderea cooperării dintre România și statele din Africa de Nord. Demnitarul român a reiterat interesul pentru continuarea și intensificarea dialogului interparlamentar, atât la nivelul conducerii Senatului, cât şi la nivelul Comisiilor de politică externă şi a Grupurilor parlamentare de prietenie.
Totodată, doamna Doina-Elena Federovici a evidențiat rolul deosebit de important pe care Regatul Maroc îl joacă în gestionarea eficientă și durabilă a provocărilor actuale cu care se confruntă continentul african, încurajând eforturile depuse pentru menținerea stabilității și securității în regiune, cu accent pe combaterea radicalizării, migrației ilegale și terorismului.
Discuțiile au prilejuit o trecere în revistă a perspectivelor de dezvoltare a dialogului bilateral, cu accent pe domeniul politic, economic, educație și cultură.
În contextul semnării Protocolului de cooperare la nivelul celor două ministere, vicepreședintele Senatului României l-a felicitat pe oaspetele marocan pentru progresele înregistrate de Regatul Maroc în democratizarea vieții politice interne. A apreciat buna cooperare dintre autoritățile române și cele marocane în domeniul justiției și a încurajat intensificarea cooperării judiciare, atât prin intermediul schimburilor de expertiză între cele două țări, dar și prin coordonarea pozițiilor în cadrul organismelor internaționale.
Din delegația oficială a Regatului Maroc au mai făcut parte domnul Mohammed Nassar - inspector general în cadrul Ministerului Justiției, domnul Mustafa Ait Laraik - șef serviciu, Direcția afaceri penale și grațieri, domnul Fouad Mohyi - director al Direcției resurse umane și domnul Redouane El Hassouny – din cadrul departamentului de presă. La întrevedere a participat și doamnna Viviana Onaca – director al Direcției drept internațional și cooperare judiciară, din cadrul Ministerului Justiției.



Go to top