Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către Angel Tîlvăr, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Senatului, a E.S. Marjut Akola, ambasadorul Republicii Finlanda în România

Senatorul Angel Tîlvăr, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, a primit-o luni, 21 februarie a.c., pe E.S. Marjut Akola, ambasadorul Republicii Finlanda în România.
În cadrul întrevederii au fost abordate teme ce ţin de colaborarea în plan european, în cadrul instituțiilor UE, aderarea României la Spațiul Schengen și la Zona Euro, precum și procesul de lărgire al Uniunii. De asemenea, discuțiile au vizat situația de securitate din Flancul Estic al Uniunii Europene.
Președintele Comisiei pentru afaceri europene, Angel Tîlvăr, a subliniat importanța asigurării unui climat de securitate și pace în Europa, în special pe Flancul Estic al UE, condiție esențială pentru progresul și dezvoltarea proiectului european.
Senatorul Angel Tîlvăr a evidențiat hotărârea României de a urma Agenda Europeană și implementarea cât mai susținută a PNNR-ului, ca și factori de progres și dezvoltare pentru țara noastră.
În acest context, domnul senator Tîlvăr a subliniat importanța deosebită pentru România a aderării atât la Spațiul Schengen, pentru care țara noastră este pe deplin pregătită și îndeplinește toate condițiile, dar și la Zona Euro, fapt care ar aduce cu sine o eficientizare a schimburilor comerciale și a circulației persoanelor.
Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a subliniat că România sprijină procesul  de lărgire a Uniunii Europene în Zona Balcanilor de Vest, în condițiile în care statele din această zonă înțeleg să adopte și să respecte valorile Uniunii.



Go to top