Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Radu-Mihai Mihail, liderul Grupului USR PLUS din Senatul României, întrevedere cu E.S. domnul Roelof van Ees, ambasadorul Regatului Țărilor de Jos la București

Liderul Grupului parlamentar al USR PLUS din Senatul României, domnul Radu-Mihai Mihail, a avut o întrevedere cu E.S. domnul Roelof van Ees, ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România, ieri, 13 aprilie a.c.

În cadrul dialogului, liderul Grupului parlamentar al USR PLUS din Senatul României a punctat necesitatea continuării eforturilor în vederea asigurării unor condiții de muncă și de cazare conform standardelor europene pentru lucrătorii români din Regatul Țărilor de Jos, în contextul pandemiei de Sars-Cov2. A apreciat sprijinul acordat de autoritățile olandeze lucrătorilor români, prin informarea acestora în limba maternă și introducerea de măsuri concrete în vederea îmbunătățirii condițiilor sanitare, de locuit, transport și protecție socială ale lucrătorilor aflați la muncă în Regatul Țărilor de Jos.

Demnitarul român a subliniat importanța informării prealabile a lucrătorilor din țara noastră cu privire la condițiile de muncă și de cazare din alte state membre UE, cu sprijinul autorităților locale române. Totodată, a avansat ideea introducerii unui standard acceptat la nivel european pentru forța de muncă provenind din România, în condițiile în care aceasta joacă un rol-cheie în anumite sectoare economice din alte state membre UE.

În acest sens, a fost menționat schimbul de bune practici în cadrul unei videoconferințe care va avea loc la data de 22 aprilie a.c., cu participarea autorităților olandeze și germane, pe tema importanței respectării drepturilor și asigurării egalității de tratament în cazul lucrătorilor sezonieri din alte state membre ale Uniunii Europene.

Domnul senator Radu-Mihai Mihail a evidențiat faptul că aderarea la Spațiul Schengen rămâne o prioritate pentru țara noastră, demnitarii români urmând să lucreze pe două paliere: pe de o parte, asigurarea respectării tuturor criteriilor de aderare, pe de alta, multiplicarea contactelor cu Parlamentul Regatului Țărilor de Jos, inclusiv prin intermediul Grupurilor parlamentare de prietenie.
Alte teme abordate în cadrul întrevederii au vizat: schimburile comerciale dintre cele două țări și statul de drept. 
 



Go to top