Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Amendamentul senatoarei USR, Florina Presadă, de suspendare a pensiilor speciale ale parlamentarilor pe perioada criziei, respins de senatorii PSD

 
Senatoarea USR Florina Presadă a susținut, în plenul de azi al Senatului, necesitatea suspendării pensiilor speciale ale parlamentarilor, până la data de 31.12.2020. În timpul dezbaterii proiectului de lege privind adoptarea OUG 32/2020, senatoarea USR a argumentat necesitatea suspendării, pe anul în curs măcar, a indemnizațiilor pentru limită de vârstă ale deputaților și senatorilor, așa cum sunt ele prevăzute în Art 49 din Legea 96/2006, iar sumele disponibilizate să fie alocate Ministerului Sănătății, la prima rectificare bugetară.
Florina Presadă: „Eliminarea acestor indemnizații pentru limită de vârstă, de fapt pensii speciale, a fost cerută în repetate rânduri de societatea civilă. Ar fi firesc ca acum, când se clamează „solidaritatea”, plata acestor venituri speciale să înceteze. Aceste venituri suplimentare nu au nimic în comun nici cu principiul contributivității și nici cu munca depusă la Parlament, muncă pentru care deputații și senatorii au fost remunerați și pentru care mai primesc o pensie, în sistemul public. Acesta este un privilegiu financiar care se cumulează cu alte venituri și cu alte pensii. Dacă le-am suspenda, am putea pune la dispoziția Ministerului Sănătății 1 milion de euro în fiecare lună pentru măști și echipamente de protecție pentru personalul medical, în semn de solidaritate.”
Senatoarea USR Florina Presadă a propus suspendarea pensiilor speciale pentru senatori si deputați și cu ocazia dezbaterilor cu privire la OUG 30/2020, însă și atunci majoritatea din Senat a respins această propunere.
 



Go to top