Tipareste Micsoreaza litera Mareste litera
 

Comunicat de presă - Seminar cu tema „Familia în societatea românească și pregătirea copiilor și tinerilor pentru viața de familie”, organizat de Comisia pentru afaceri europene din Senat miercuri


Comisia pentru afaceri europene, la inițiativa Președintei comisiei, doamna senator Gabriela Crețu, a organizat, în data de 15 mai 2018, la Palatul Parlamentului, seminarul cu tema „Familia în societatea românească și pregătirea copiilor și tinerilor pentru viața de familie”. Coorganizatori au fost Federaţia Internaţională a Comunităţilor Educative - Secţiunea România (FICE România), Asociaţia Comunelor din România, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Familiei şi a Drepturilor Copilului (ANPFDC), Ministerul Educaţiei Naţionale, precum și Asociația Directorilor Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.
Scopul acestui seminar, organizat cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei a fost de a sublinia importanţa familiei pentru indivizi şi societate, de a conştientiza influența proceselor sociale, economice şi demografice care afectează familia, de a promova modele viabile destinate protecţiei sociale a copilului și familiei.
Evenimentul din acest an a continuat seria de manifestări iniţiate de FICE România și de Comisia pentru afaceri europene. Totodată, organizatorii au dorit să aducă la cunoștința publicului preocupările constante pe care le au în ceea ce privește domeniile educației, protecţiei şi promovării drepturilor copilului și familiei din România, al îmbunătăţirii şi profesionalizării serviciilor destinate copiilor. 
La eveniment au participat parlamentari, ambasadori, reprezentanți ai instituțiilor statului responsabile de elaborarea politicilor publice destinate copilului și familiei, profesionişti din domeniul protecţiei copilului, din educaţie, justiţie, autorităţi locale, precum și culte religioase.
 

Adresa poştală: Calea 13 Septembrie 1-3, sector 5, Bucureşti, 050711; Centrala: +40 21 414 1111 +40 21 316 0300.
Hartă Site
Go to top