Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR PLUS Marius Bodea: ”În fiecare săptămână trebuie să aducem în Parlament o nouă reformă”

Senatorul USR PLUS de Iași, Marius Bodea afirmă că actuala coaliție de guvernământ ar trebui să crească ritmul reformelor pentru a răspunde nevoii de modernizare accelerată atât a economiei românești dar și a debirocratizării administrației publice.

Într-o declarație politică, Marius Bodea consideră că într-o perioadă relativ scurtă de timp, actuala coaliție de guvernământ a realizat multe: a eliminat pensiile speciale pentru parlamentari, este pe punctul de a încheia procesul de a desființa SIIJ și a gestionat corespunzător actuala pandemie. Cu toate, acestea, Marius Bodea crede că ritmul reformelor trebuie crescut.   

Marius Bodea: ”Nu trebuie abandonată reforma electorală, singura prin care putem fi siguri că votul românilor nu mai este distorsionat prin reguli artificiale, care duc la alegerea unor primari nereprezentativi pentru localitățile pe care le administrează. Alegerile locale în două tururi rămân un obiectiv important. Trebuie sa fim foarte atenți, pentru că dacă ne rupem sapa în reformele absolut necesare vom fi judecați foarte aspru de electoratul care, pe drept cuvânt, nu mai are răbdare sa primească doar promisiuni de reforma. Avem majoritatea necesară, săptămânal trebuie să aducem în Parlament o nouă reformă.”
 
În declarația sa politică, senatorul USR PLUS de Iași, Marius Bodea, identifică reformarea școlii, încurajarea antreprenoriatului, debirocratizarea administrației, eliminarea efectelor OUG 114/2018 din economie, reforma electorală drept principalele direcții pentru acțiune parlamentară a actualei coaliții de guvernare.

Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
”Să nu ne rupem sapa în marile reforme pe care coaliția și le-a asumat!
 
Știm că românii s-au săturat să mai audă acest cuvânt – reformă – după 30 de ani în care a fost repetat de prea multe ori în gol. Dar ea este necesară ca aerul: în sănătate, educație, justiție și, nu în ultimul rând, în administrația publică.
 
Au trecut patru luni de când am preluat guvernarea, și unii pași au fost făcuți deja: Secția Specială este ca și desființată, USRPLUS a debirocratizat procesul de înființare de firme și a eliminat documente inutile, care-i încurcau pe antreprenori, am eliminat pensiile speciale pentru parlamentari și urmează cele pentru aleșii locali, am deblocat proiectele de infrastructură rutieră! Sunt pași necesari, dar nu sunt suficienți.
Justiția, șubrezită de legile lui Dragnea, trebuie să își recâștige independența, iar capcanele și minele lăsate de PSD trebuie eliminate în această sesiune parlamentară.
Reforma profundă a educației e singura șansă de salvare a României. Din păcate, PSD ne-a lăsat cu de 3 ori mai mulți analfabeți funcțional decât în restul Europei și pe primul loc la abandonul școlar.
Relansarea economiei înseamnă și stimularea antreprenoriatului. Taxele pe muncă sunt printre cele mai mari din UE, iar USRPLUS are deja proiecte pentru reducerea acestora de la 45-50% la 35%.
Efectele OUG 114, cel mai dezastruos act normativ impus de Dragnea, care a blocat economia, și a reglementărilor din energie încă nu au fost eliminate în totalitate. România are resurse uriașe, dar suntem încă importator, deși am putea obține fonduri consistente din exportul de energie electrică și gaze naturale.
Nu în ultimul rând, nu trebuie abandonată reforma electorală, singura prin care putem fi siguri că votul românilor nu mai este distorsionat prin reguli artificiale, care duc la alegerea unor primari nereprezentativi pentru localitățile pe care le administrează. Alegerile locale în două tururi rămân un obiectiv important. 
Trebuie sa fim foarte atenți, pentru că dacă ne rupem sapa în reformele absolut necesare vom fi judecați foarte aspru de electoratul care, pe drept cuvânt, nu mai are răbdare sa primească doar promisiuni de reforma. Avem majoritatea necesară, săptămânal trebuie să aducem în Parlament o nouă reformă.
România poate fi o altă țară până în 2026 dacă vom reuși să folosim înțelept cele 30 de miliarde de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență! Cinci ani sunt puțini pentru un proiect de asemenea anvergură, un test suprem al capacității statului român pentru a-l implementa. Uniunea Europeană condiționează acești bani de un lucru fundamental: să facem reforme!”

 



Go to top