Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

21 FEBRUARIE 2018

Miercuri, 21 februarie, la Palatul Parlamentului, Comisia pentru egalitatea de şanse din Senatul României a găzduit Conferința de închidere a Campaniei Naționale de prevenire a violenței intrafamiliale “Aripi Frânte" organizată de Asociaţia Necuvinte în parteneriat cu Poliţia Română.
Scopul întâlnirii a fost prezentarea rezultatelor campaniei Aripi Frânte care a fost lansată în iulie 2016 şi care s-a desfăşurat în 15 judeţe din România. În cadrul acestei campanii a fost realizat Ghidul Siguranței Victimelor Violenței în Familie care se adresează persoanelor care se află într-o situație de tip abuziv și fac primii pași spre a ieși din acel mediu.
Punctul central al campaniei a fost realizarea filmului documentar “Aripi Frânte” care prezintă situația victimelor violenței domestice din România, prin câteva cazuri ale unor deținute din Penitenciarul de Femei Târgşor.
Gazda evenimentului, Adrian Wiener, presedintele Comisiei pentru egalitatea de sanse, a felicitat initiatorii pentru organizarea si desfasurarea Campaniei. De asemenea, senatorul si-a aratat deschiderea si sprijinul pentru sustinerea tuturor initiativelor din domeniul prevenirii si combaterii violentei in familie.
Din partea Politiei Romane a participat doamna Carmen Camelia Tuicu, adjunct al Inspectorului General care a prezentat prioritatile institutiei in domeniul violentei domestice, iar doamna Angela Chirvasuta din cadrul Institutului de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii, a prezentat rezultatele Campaniei din perspectiva partenerului.
Simona Voicescu, director executiv al Asociatiei Necuvinte, initiatoarea acestui proiect, a prezentat scopul si obiectivele Campaniei de la nivel national, activitatile si actiunile din cadrul acesteia, derularea, promovarea si implementarea, precum si materialele informative realizate in cadrul acesteia: afise, materiale preventive, ghid, spoturi publicitare.
La eveniment au participat reprezentanţi ai Parlamentului României, ai ambasadelor străine acredintate în România din SUA, Israel, Austria, Suedia, Marea Britanie, reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniul prevenirii şi combaterii violenţei în familie, reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale de profil, beneficiari ai Campaniei, studenţi, mass media.


Go to top