Senatul României
Limba:
RO EN
Tipareste Micsoreaza litera Mareste litera
Întrevederea domnului Adrian Țuțuianu, vicepreședinte al Senatului cu delegaţia parlamentară australiană, condusă de domnul senator Ian Macdonald

Marți, 9 octombrie 2018, domnul senator Adrian Țuțuianu, vicepreședinte al Senatului, a avut o întrevedere cu o delegație parlamentară australiană, condusă de domnul Ian Macdonald, senator.
În cadrul discuțiilor purtate, domnul senator Adrian Țuțuianu a subliniat contextul vizitei delegației parlamentare australiene, respectiv aniversarea a 50 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Australia. Totodată, a evidențiat faptul că această vizită ar putea însemna și un punct relansare a relațiilor bilaterale parlamentare. De asemenea, a fost făcută și o scurtă informare a sistemelor parlamentare din cele două țări.
În context, vicepreședintele Adrian Țuțuianu a mai arătat faptul că România sprijină negocierea rapidă a Acordului de Comerț Liber UE-Australia. De asemenea, a punctat faptul că România participă activ la dialogul politic și de securitate NATO-Australia, existând interesul organizării unor consultări privind problemele securității regionale, combaterea terorismului, dar și pe linia preocupărilor globale în materie de securitate.
Vicepreședintele Senatului a menționat importanța amplificării relațiilor comerciale bilaterale, stadiul actual nefiind unul care să reflecte potențialul celor două țări.
Nu în ultimul rând, domnul senator Adrian Țuțuianu a punctat faptul că România este interesată  de începerea negocierilor bilaterale privind vizele de muncă și studii.
 
 
 


Go to top