Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Comunicat de presă - Senatul României

În legătură cu evenimentele desfășurate marți, 21 decembrie 2021, în curtea Senatului,  facem următoarele precizări:
  • Senatul României, for legislativ al statului, își desfășoară activitățile în mod normal, conform programului de lucru, iar instituțiile din sistemul de ordine și siguranță publică asigură, pe parcursul desfășurării manifestațiilor de protest, măsurile de ordine și siguranță publică;
  • Efectivele forțelor de ordine și siguranță publică acționează pentru protecția participanților, dar și a celorlalți cetățeni, totodată aducându-le tuturor la cunoștință prevederile legale în vigoare.
Exercitarea dreptului constituțional la liberă exprimare și organizarea acestor tipuri de acțiuni de protest trebuie să se desfășoare în mod pașnic și civilizat, cu respectarea condițiilor de siguranță și a prevederilor legale în vigoare, fără a se înregistra violențe.
Astfel de acțiuni nu trebuie să degenereze în manifestări turbulente care să pună în pericol ordinea și liniștea publică, siguranța persoanelor, viața sau bunurile acestora ori ale domeniului public.
 
 
 


Go to top