Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Master Planul General de Transport al României

Marţi, 10 februarie 2015, Comisia pentru Transporturi şi Energie din Senat şi Comisia pentru Transporturi şi Infrastructură din Camera Deputaţilor au participat la o şedinţă comună în cadrul căreia domnul Ion Rus, Ministrul Transporturilor, a prezentat varianta finală revizuită a Master Planului General de Transport al României.
În cadrul şedinţei s-a precizat că documentul strategic va sta la baza planificării investiţiilor în transporturi pentru perioada 2014-2030.
Salutând invitaţia Ministerului Transporturilor de a avea dezbateri pe forma modificată a documentului, Preşedintele Comisiei, domnul senator Mihai Fifor, a precizat că Master Planul este necesar pentru dezvoltarea coerentă şi durabilă a sistemului de transport al României. “Pe termen lung, ne dorim să avem un sistem de transport eficient, durabil şi coerent, bazat pe un Plan general, care să fie cât mai puţin modificat şi care să fie respectat de toate instituţiile şi de toţi actorii politici. Master Planul General de Transport al României este un document obligatoriu fără de care nu vor putea fi accesate fondurile structurale pentru transporturi aferente perioadei 2014-2020. De aceea, este nevoie de un acord de susţinere din partea noastră”, a declarat preşedintele Comisiei pentru Transporturi şi Energie.
Parlamentarii şi reprezentanţii ministerului au avut un schimb de opinii pe marginea prioritizării proiectelor, realizării autostrăzilor, drumurilor expres, dezvoltarea transportului naval, porturilor şi căilor de navigaţie pe Dunăre, maritime, centrelor modale şi zonelor aeriene.
Din partea Comisiei pentru Transporturi şi Energie din Senat au participat: domnul Petru Ehegartner, domnul Florin Constantinescu, domnul Ionel-Daniel Butunoi, domnul Matei Suciu, domnul Grigoraş Viorel, domnul Gigi Christian Chiru.Go to top