Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicat de presă

Primirea de către președintele Senatului a ministrului afacerilor externe și expatriaților al Palestinei - vineri, 14 decembrie 2018

Președintele Senatului, dl Călin Popescu-Tăriceanu, l-a primit astăzi, 14 decembrie 2018, pe dl Riad Malki, ministrul afacerilor externe și expatriaților al Palestinei, aflat în România pentru a participa la cea de-a treia sesiune a Comitetului interguvernamental româno-palestinian.
În cadrul dialogului, președintele Senatului a evocat prietenia tradițională între cele două popoare și importanța pe care România o acordă relației cu Palestina. În acest sens, domnia sa a subliniat potențialul de cooperare pentru întărirea capacității instituționale a părții palestiniene în domenii precum educația, cultura, afacerile interne și protecția civilă, sănătatea și agricultura.
Întrevederea a constituit un prilej pentru demnitarul palestinian de a prezenta evoluțiile recente din regiunea de apartenență și perspectivele Procesului de Pace în Orientul Mijlociu. Președintele Senatului a reiterat poziția cunoscută a  României cu privire la necesitatea rezolvării juste, cuprinzătoare şi de durată a conflictului israeliano-palestinian, prin implementarea „soluţiei celor două state”, Israel şi Palestina, care să coexiste în pace şi securitate, ca unică variantă viabilă şi capabilă să garanteze îndeplinirea aspiraţiilor părţilor.
 
 
 
 

Go to top