Tipareste Micsoreaza litera Mareste litera
 

Comunicat de presă - Întrevederea Preşedintelui Senatului, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, cu Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, domnul Pedro Agramunt - joi, 6 aprilie 2017


Preşedintele Senatului României, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, a avut joi, 6 aprilie a.c., o întrevedere cu Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, domnul Pedro Agramunt, membru al Senatului Spaniol, Grupul PPE.
La întâlnire au mai participat din partea Senatului României doamna senator Laura-Iuliana Scântei, vicepreședinte, domnul senator Cristian-Sorin Dumitrescu, președintele Comisiei pentru politică externă și reprezentant al Grupului parlamentar PSD, domnul senator Viorel Badea, președintele Comisiei românilor de pretutindeni, reprezentant al Grupului parlamentar PNL și domnul senator Ionuț Sibinescu, președintele Comisiei pentru constituţionalitate, libertăţi civile şi monitorizare a executării hotărârilor Curţii Europene a Drepturilor Omului, secretar al Grupului parlamentar ALDE.
Interlocutorii au făcut un schimb de opinii cu privire la ultimele evoluţii regionale, cu accent pe situația din Ucraina, climatul postelectoral din Republica Moldova, gestionarea fenomenului migrației, continuarea eforturilor de combatere a terorismului. În context, Președintele Senatului a relevat că România continuă să reprezinte un furnizor de securitate și un factor de stabilitate în Balcani și în vecinătatea estică a Uniunii Europene, adăugând în acest sens că există un interes nemijlocit pentru Europa de a avea în proximitatea sa state cu o democrație consolidată, premisă a asigurării stabilității regionale. Referindu-se la fenomenul migraţiei în Europa, Președintele Senatului a subliniat necesitatea soluționării discrepanțelor economice și sociale dintre statele de origine ale imigranţilor şi statele europene .
Domnul Popescu-Tăriceanu a evidențiat totodată importanța relației bilaterale cu Spania, în contextul pe de o parte al prezenței unei comunități importante de cetățeni români în statul iberic, iar pe de altă parte al ponderii semnificative a investițiilor spaniole în România.
Președintele APCE și-a exprimat îngrijorarea cu privire la degradarea climatului politic din Europa - intensificarea manifestărilor xenofobe, intolerante și naționaliste -, situație care a permis ascensiunea formațiunilor politice extremiste ale căror programe politice sunt în disonanță cu valorile fundamentale ale Consiliului Europei: respectarea drepturilor omului, democrației și statului de drept.
În final, Preşedintele APCE a remarcat implicarea activă a membrilor Delegaţiei Parlamentului României la APCE în activitatea acestei organizaţii parlamentare europene.
 


Adresa poştală: Calea 13 Septembrie 1-3, sector 5, Bucureşti, 050711; Centrala: +40 21 414 1111 +40 21 316 0300.
Hartă Site
Go to top