Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Dezbatere: participarea autorităților publice locale la Sistemul național de gestionare a afacerilor europene

Comisia pentru afaceri europene, condusă de președintele Angel Tîlvăr a avut astăzi, 15 iunie a.c., o dezbatere consistentă având ca baza de plecare o cercetare elaborată de Centrul de Politică Externă și Studii de Securitate, cu tema principală participarea autorităților publice locale la Sistemul național de gestionare a afacerilor europene. 
Echipa de cercetare a făcut o prezentare a ipotezei de lucru, a instrumentelor folosite și a susținut în fața senatorilor concluziile la care au ajuns în urma unei analize derulate în prima parte a anului curent, pe un eșantion construit la nivel național.
Președintele Angel Tîlvăr și membrii Comisiei au apreciat inițiativa demarării unei asemenea cercetări și au susținut ideea importanței dialogului cu societatea civilă. Totodată, în cadrul întrevederii, parlamentarii au remarcat că este necesar ca orice fel de abordare a funcționării instituțiilor statului trebuie să fie construită pe elemente obiective și dintr-o perspectivă echilibrată și imparțială.
De asemenea, membrii Comisiei au salutat ideea continuării tuturor demersurilor academice care vizează eficientizarea și consolidarea capacității României de a-și promova  interesele la nivelul Uniunii Europene.​



Go to top