Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK


Lista opiniilor exprimate pentru propunerea legislativă
L761/2022 Propunere legislativă pentru completarea art.13 din Legea nr.213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înființarea, organizarea și funcționarea Colegiului Psihologilor din România
Data Start interval
Data Sfărșit interval
Text:
Numar de înregistrare al opiniei:

ProiectOpinie
L761/2022
Propunere legislativă pentru completarea art.13 din Legea nr.213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înființarea, organizarea și funcționarea Colegiului Psihologilor din România
Număr de înregistrare: 74
Data de postare a opiniei: 17.11.2022 15:18:00
De la: Roman Nicoleta Maria
Textul opiniei: Propunere AMENDAMENT :
La ART 13 din Legea 213/2004 se introduce un nou punct (4) care prevede :
Au dreptul și libertatea de a candida pentru Forurile de Conducere ale Colegiul Psihologilor din România, psihologii care au treapta de specializare principal și doar cei care au acumulat vechime în munca și în specialitate conform ART 13 (3) în ultimii 5 ani consecutivi. Pentru rolul de membru în Convenția Națională pot să candideze și psihologii care au treapta de specializare specialist.

La ART 13 din Legea 213/2004 se introduce un nou punct (5) care prevede :
Colegiul Psihologilor din România are obligația de a recunoaște vechimea în muncă și în specialitate conform ART 13 (3) fără discriminari referitor la sectorul în care profesează psihologul : public/privat .
* aceste AMENDAMENTE sunt propuse în consecința discriminărilor la care sunt supuși și expuși în cadrul Colegiului Psihologilor din România, psihologii care profesează în Sectorul Public în baza Contractelor Individuale de Muncă și care reprezintă un grup MINORITAR NUMERIC în cadrul comunității profesionale. Având în vedere faptul că psihologii angajați în SECTORUL PUBLIC profesează pentru PERSONE aflate în SITUAȚII DEFAVORIZANTE / durată limitată sau nelimitată de timp, și unele dintre deciziile care se iau în Forurile de Conducere ale Colegiul Psihologilor din România au IMPACT asupra PERSOANELOR DEFAVORIZATE, vă rog frumos să analizați din această perspectivă AMENDAMENTELE propuse.
Cu mulțumiri Roman Nicoleta Maria, psiholog principal cu specialitatea psihologie clinică, consilier specialist autonom analiză existențială și logoterapie, angajată în Sectorul Public, membră a Convenției Naționale, votată în Filiala Cluj.

L761/2022
Propunere legislativă pentru completarea art.13 din Legea nr.213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înființarea, organizarea și funcționarea Colegiului Psihologilor din România
Număr de înregistrare: 70
Data de postare a opiniei: 15.11.2022 14:27:00
De la: Roman Nicoleta Maria
Textul opiniei: Ca psiholog principal cu specialitatea psihologie clinică și consilier specialist autonom analiză existențială și logoterapie, angajată în Sectorul Public de Sănătate, Secție Clinică Universitară cu paturi, doresc să mulțumesc pentru această Inițiativa Legislativă care va stopa abuzurile existente și implementate în arhitectura organizațională de la Colegiului Psihologilor din România, abuzuri care au ca țintă psihologii care profesează în baza unui Contract INDIVIDUAL DE MUNCĂ, în consecința câștigării concursurilor de angajare în Sectorul Public. Deși grupul MINORITAR NUMERIC căruia îi aparțin plătește taxe la Colegiul Psihologilor din România și respectă Normele NU a avut dreptul de a candida pentru Forurile de Conducere ale Colegiul Psihologilor din România-conform procedurilor de alegeri /2022-cu excepția Convenției Naționale . Solicit în consecință, atât ca practician cât și ca membră a Convenției Naționale votată în Filiala Cluj, următorul AMENDAMENT la Proiectul Legislativ B 656/2022 : introducerea unui nou punct c) la ART. 6 din Legea 213/2004 care să asigure urmatoarele:
practicienii menționați la punctul a) și b) au dreptul la REPREZENTATIVITATE, în proporții EGALE în TOATE Forurile de Conducere ale Colegiul Psihologilor din România. Reprezentanții celor două sectoare, Public respectiv Privat au dreptul la apărarea drepturilor profesionale în cadrul Colegiul Psihologilor din România, fără a avea însă dreptul de a intruziona libertatea de a profesa pentru practicienii din celalalt sector.
Mulțumesc. Cu respect și considerație Roman Nicoleta Maria



Go to top