Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK


 
Primirea de către senatorul Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, a E.S. Peer Gebauer, ambasadorul Republicii Federale Germania în România
Doamna senator Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, l-a primit vineri, 22 octombrie a.c., pe E.S. domnul Peer Gebauer, ambasadorul Republicii Federale Germania la București, în cadrul unei vizite de prezentare.Întrevederea delegației Comisiei pentru afaceri europene a Senatului României cu membrii Comisiei pentru armonizarea cu Uniunea Europeană din Marea Adunare Națională a Republicii Turcia
Delegația Comisiei pentru afaceri europene din Senatul României, condusă de senatorul Angel Tîlvăr, a efectuat o vizită oficială în Turcia, în perioada 18-21 octombrie 2021, la invitația Comisiei pentru armonizare cu Uniunea Europeană din Marea Adunare Naţională a Republicii Turcia. Radu Mihail, apel pentru parlamentari: Dați astăzi un vot pentru ca România să aibă un guvern funcțional acum.
Radu Mihail:Care este solutia acum? O stiti deja, este aici la îndemână, la vot. Încercati cu cinstea si profesionalismul. Dacian Ciolos și echipa propusă de USR o să rezolve criza și pentru dumneavoastră. Apoi puteti să vă asumați meritele. Nu e puțin lucru să votezi pentru guvernul care scoate castanele din foc. Astăzi, USR vine în fața Parlamentului cu o propunere de program de guvernare si de guvern. Este cea mai rapidă soluție la criza politică. Este singura variantă pentru ca de mâine in România cineva să preia controlul luptei cu pandemia.”

(textul integral al discursului, în articol)Programul de guvernare și lista Guvernului
  1. Programul guvernului
  2. Lista membrilor guvernului
  3. Calendarul audierilor
  4. Avizele consultative ale comisiilorPrimirea de către președinta Senatului, Anca Dana Dragu, a E.S. Peer Gebauer, ambasadorul Republicii Federale Germania în România
Președinta Senatului României, Anca Dana Dragu, l-a primit astăzi, 14 octombrie a.c., pe E.S. Peer Gebauer, ambasadorul Republicii Federale Germania la București, în cadrul unei vizite de prezentare.
Temele abordate în cadrul întrevederii au vizat consolidarea şi diversificarea relaţiilor bilaterale româno-germane.
Preşedinta Senatului i-a adresat domnului ambasador Peer Gebauer, felicitări pentru numirea ca șef al misiunii diplomatice germane la Bucureşti şi l-a asigurat de sprijinul Senatului pentru toate demersurile care pot contribui la creşterea şi dezvoltarea cooperării bilaterale şi la nivelul UE. Domnia sa a salutat relațiile bilaterale excelente dintre România și Germania, care au evoluat constant şi a pledat pentru creşterea şi diversificare investiţiilor germane în România.Primirea de către senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă, a E.S. Ilir Tepelena, ambasadorul Republicii Albania în România
Senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă, l-a primit în data de 13 octombrie a.c., pe Ilir Tepelena, ambasadorul Republicii Albania în România, la solicitarea acestuia.
Ambasadorul Republicii Albania a înmânat un mesaj din partea noului președinte al Comisiei pentru politică externă din Parlamentul albanez, Mimi Kodheli.Întrevederea senatorului Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene și membru al delegației parlamentare AP-NATO cu președintele Comisiei pentru afaceri europene a Parlamentului portughez, Luis Manuel Capoulas Santos
Senatorul Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene și membru al delegației parlamentare AP-NATO, avut o întrevedere de lucru cu președintele și vicepreședinții Comisiei pentru afaceri europene a parlamentului portughez, Luis Manuel Capoulas Santos, Fabíola Cardoso și Paulo Moniz. Senatorul român a fost însoțit de ambasadorul României în Portugalia, Ioana Bivolaru, în contextul mai larg al prezenței parlamentarului român la cea de-a 67-a sesiune anuală a AP NATO, care s-a desfășurat la Lisabona, în perioada 8-11 octombrie a.c.


Întreverea membrilor Comisiei pentru politică externă a Senatului României, condusă de senatorul Titus Corlățean, președintele acesteia, cu dr. Nachman Shai, ministrul pentru Diaspora al Statului Israel
La data de 11 octombrie a.c., Comisia pentru politică externă a Senatului României,  condusă de senatorul Titus Corlățean, a avut o întrevedere cu dr. Nachman Shai, ministrul pentru Diaspora al Statului Israel.
La întrevedere au fost prezenți, din partea română, vicepreședintele Comisiei pentru politică externă, senatoarea Roberta Anastase, secretarul Comisiei pentru politică externă,  senatorul  Cristian Bordei, senatorul Alexandru Răzvan Cuc, membru al Comisiei pentru politică externă, precum și  deputatul Alexandru Rafila, vicepreședintele Grupului parlamentar de prietenie România - Israel.
Delegația israeliană l-a inclus și pe E.S. David Saranga, ambasadorul Statului Israel la București.Beneficiile acordate salariatilor Senatului de catre banci
Stimați colegi,
Vă informăm că puteți consulta beneficiile oferite angajaților Senatului României de către următoarele bănci:
  • BCR, Raiffeisen Bank, BRD, Banca Transilvania si CEC Bank – bănci care au încheiat convenții de plată a salariilor cu instituția noastră;
  • ING Bank – bancă a cărei ofertă a fost acceptată, urmând ca în scurt timp să intre în vigoare convenția de plată a drepturilor salariale;
  • Alpha Bank – cu care se va încheia o convenție în situația în care va exista un număr de cel puțin 50 de opțiuni exprimate de către angajații instituției noastre de virare a drepturilor de natură salarială în conturi deschise la această bancă.
Serviciul SalarizareSenatorul USR PLUS Cristi Berea: ”Trebuie să punem capăt carnagiului de pe șosele și de pe trecerile de pietoni!”
Cristi Berea: ”Statul are obligația să intervină prin toate mijloacele de care dispune. Am trimis o scrisoare deschisă către administrația locală pentru luarea unor măsuri de urgență pentru sporirea siguranței pietonilor și am depus o interpelare și către Ministerul de resort pentru a începe demararea unui program de conștientizare și educare a cetățenilor în ceea ce privește siguranța rutieră.”


Senatorul USR PLUS Cristian Bordei: ”E absurd ca statul să subvenționeze facturile la energie și, în același timp să lase companiile energetice de stat să facă profituri exagerate”
Cristian Bordei: ”Cifrele sunt absolut uluitoare și înseamnă nu dublare ci creștere de 5-6 ori a facturii pentru curent electric, ceea ce este pur și simplu nesustenabil, atât pentru consumatorul casnic cât și pentru cel non-casnic. Având în vedere faptul că datele fundamentale nu s-au schimbat decât marginal, trebuie să ne punem niște întrebări foarte serioase cu privire la situația la care s-a ajuns. Pentru că nici pentru Hidro nici pentru Nuclear costurile nu s-au schimbat, ele fac acum profituri uriașe, ceea ce în mod normal este foarte bine, dar nu în condițiile în care crește factura la consumator de 5 ori. Iar aceste supra-profituri, în final, oricum nu le vor folosi la nimic dacă statul va trebui să le ia ca să le folosească la subvenționarea consumatorilor.”


Senatorul USR PLUS Marius Bodea: ”Avem o combinație letală: curentul antivaccinist și colapsul sistemului medical”
Marius Bodea: Acest cocktail periculos de analfabetism științific, de știri false și de neîncredere în autorități ne-a adus unde suntem azi. Cu peste 15.000 de infectări și cu sute de morți pe zi, fără locuri la terapie intensivă și cu 15.000 de persoane internate în stare gravă în spital. În aceste condiții, sistemul sanitar românesc, prost administrat 30 de ani și aflat într-o situație dificilă încă dinainte de pandemie, este pe cale a se prăbuși. Cadrele medicale sunt epuizate, spitalele sunt împinse dincolo de limita de siguranță.”
 Senatorul USR PLUS Dragoș Popescu: ”Extremismul în politica românească reprezintă un pericol iminent”
Dragoș Popescu: ”În comunicarea de zi cu zi, AUR vorbește despre patriotism. Doamnelor și domnilor, nu este nimic patriotic în a călca pe cadavre. Nu e nimic patriotic în a folosi pandemia drept trambulină de lansare din punct de vedere politic. Nu e nimic patriotic în extremism în general. Pentru că, vreau să fiu clar, una e discursul anti-sistem și alta este discursul puternic negaționist. Discursul menit să semene teamă față de știință. Față de medicină și medici și față de empatie, altruism și responsabilitate. Nu este nimic, nimic patriotic, în a lăsa sute de oameni să moară zilnic, sub auspiciile fricii sau tiraniei. Nimic patriotic în a-ți sacrifica concetățenii de dragul posibilelor sondaje favorabile.”


Senatul României a găzduit vernisajul expoziției “Goya, 275 de ani de la naștere”
Astăzi, 12 octombrie 2021, Senatul României a găzduit vernisajul expoziției “Goya, 275 de ani de la naștere” cu prilejul Zilei Naționale a Spaniei și a împlinirii a 140 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice Spania – România.
Expoziția include colecția av. George Șerban, organizatori fiind Senatul României, Ambasada Spaniei la București, Muzeul Național Brukenthal, Asociația culturală Octavian Smigelschi, susținută de Șerban și Asociații societate civilă de avocați, Dinamica Impex Srl, Hotel Ramada Sibiu, Crama Jelna – Amprenta Transilvaniei și Gorgona Design.
În deschiderea evenimentului, secretarul general al Senatului, Ciprian Bucur, a prezentat mesajul președintei Senatului, Anca Dana Dragu, pentru acest eveniment:
,, Astăzi, Spania sărbătorește Ziua Națională, în acest an aniversându-se 529 de ani de la momentul în care Cristofor Columb a descoperit ceea ce avea să poarte mai târziu numele de America, un moment istoric ce a declanșat "întâlnirea a două lumi", Europa și America, un moment istoric important care a marcat ireversibil istoria omenirii.
Totodată, în acest an aniversăm 140 de ani de relații diplomatice dintre România și Spania, două țări, două națiuni prietene care împărtășesc nu doar origini latine comune, dar și un personaj istoric, Împăratul Traian, care, născut pe teritoriu iberic, a reprezentat o figură cheie în geneza poporului român.
Cele două țari sunt profund legate și printr-un parteneriat stragic, prin apartenența la aceleași valori și obiective, dar și prin calitatea comună de membre UE și NATO. De asemenea, cele două țări sunt strâns legate și din punct de vedere uman, Spania găzduind una dintre cele mai mari comunități de români din diaspora. 
Evenimentul de astăzi face parte din proiectul inițiat de președinta Senatului României de a deschide cât mai mult această instituție către publicul larg. Această instituție nu trebuie să mai fie un loc închis, greu accesibil cetățeanului de rând, ci trebuie să se bucure de o cât mai mare popularitate în rândul tuturor.
Și ce mijloc mai important de a marca atât relația deosebită de prietenie dintre cele două state, cât și dorința de a deschide și mai mult această instituție către public, poate fi decât arta? Pentru că arta creează punți și făurește legături, între oameni și instituții deopotrivă.
Vreau să aduc sincere mulțumiri tuturor celor implicați în organizarea acestui eveniment și în mod deosebit renumitului colecționar George Șerban, proprietarul acestor lucrări și domnului Alexandru Constantin Chituță, curatorul expoziției “GOYA 275 de ani de la naștere’’.
Sper ca vernisajul de gravuri semnate de Francisco de Goya, acest artist excepțional și vizionar, exponent marcant al romantismului și al curentului Roccoco care au dominat arta și cultura europeană în secolele XVIII și XIX să unească și mai mult legăturile dintre aceste două țări spre binele cetățenilor din  ambele state.
Feliz cumpleaños, España!”
 
***
Info suplimentare:
Anul acesta artistul spaniol Francisco de Goya este sărbătorit la împlinirea a 275 de ani de la naștere printr-o serie de evenimente și în România. Acestea au debutat în luna martie la Muzeul Municipal Regina Maria din Iași unde a fost organizată expoziția cu lucrări de grafică din colecția av. George Șerban, apoi lansarea catalogului Goya, iar expoziția a fost mutată la Muzeul Bistrița în luna iulie, unde a fost organizat și un cerc artistic, unde copii și câțiva artiști au creat lucrări de pictură inspirați din temele artistului spaniol. Expoziția s-a bucurat de un deosebit succes, fapt pentru care ES, dl Ambasador Manuel Larrotcha, ambasadorul Spaniei în România a propus conducerii Senatului României organizarea acestei expoziții în cladirea Senatului.

Expoziția va putea fi vizitată până pe 20 octombrie 2021, acest lucru fiind posibil prin rezevarea turului turistic în Senatul României.
 Mesajul delegației române la Reuniunea parlamentară în pregătirea COP26: România susține acțiuni globale coerente în vederea combaterii schimbărilor climatice
Senatul și Camera Deputaților din Italia, în colaborare cu Uniunea Interparlamentară (UIP), au organizat la Roma, în zilele de 8 și 9 octombrie a.c., o Reuniune parlamentară în pregătirea Conferinței ONU privind schimbările climatice – COP 26 (Glasgow, 31 octombrie-12 noiembrie 2021).
Din delegația Grupului Român al UIP (GRUI) au făcut parte senatorii Vasilică Potecă, membru al Comitetului director al GRUI, membru al Comisiei economice, industrii și servicii și al Comisiei pentru administrație publică, și Eugen Dogariu, membru al GRUI, membru al Comisiei pentru mediu și al Comisiei pentru știință, inovare și tehnologie. Au participat, de asemenea, din partea Camerei Deputaților, deputații Cristina-Elena Dinu, Mircea Fechet și Silviu Nicu Macovei, membri ai Comitetului director al GRUI. 
 Proiect USR PLUS pentru ca banii din Fondul de rezervă al Guvernului să fie alocați pe criterii de transparență
Anca Dragu, președintele Senatului: ”Din 2014, am observat cum Fondul de rezervă al Guvernului a devenit un instrument politic prin care premierul alocă bani în mod discreționar către administrația locală. În ultimii 7 ani, sumele distribuite către administrația locală din Fondul de rezervă au crescut constant, însumând miliarde de lei risipiți fără a fi folosiți pentru urgențe naționale, fără să știm unde s-au dus acești bani. Banii publici trebuie să fie distribuiți în funcție de criterii clare și transparente, în mod responsabil. Un premier nu poate folosi banul public pentru a-și cumpăra susținere politică. De aceea, am depus această inițiativă legislativă care elimină posibilitatea folosirii discreționare a Fondului de rezervă. USR PLUS este în Parlament pentru a proteja banul public și pentru a impune transparență în administrația publică. Scurgerea banilor publici trebuie să înceteze”, declară Anca Dragu, președintele Senatului.


Participarea vicepreședintelui grupului de prietenie cu Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Titus Corlățean la întâlnirea cu E.S. Andrew Noble, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la București
Senatorul Titus Corlățean a participat miercuri, 6 octombrie a.c., la întâlnirea membrilor Grupului parlamentar de prietenie cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Parlamentul României cu E.S. Andrew Noble, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la București.Senatorul USR PLUS Radu Mihail: ”Criza politică din România a fost generată de politicieni cinici care poartă masca lui Superman”
Radu Mihail: ” Vom sta o săptămână să vedem ce se mai întâmplă cu o epidemie care a scăpat de sub control. Domnule Cîțu, pandemia nu are carnet de partid, nu ascultă ce zice domnul Rareș sau ce visează domnul Bode pe bancheta din spate. Ganditi-vă ce înseamnă o săptămână acum. Cât de cinic poți fi să tragi de timp o săptămână acum? Într-o săptămână, rata de infectare a crescut de la 3 la 8 la mie, cu toate consecințele tragice. Își asumă acești domni responsabilitatea unei noi creșteri de acest fel?”
(textul integral al declarației politice, în articol)Primirea de către Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României a unei delegații americane a Camerei Reprezentanților din statul Arizona.
Președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, senatorul Titus Corlățean a primit la data de 5 octombrie a.c., o delegație americană compusă din Russell Bowers, „Speaker” al Camerei Reprezentanților din Arizona și Ben Toma, liderul  majorității în Camera Reprezentanților din statul american menționat.
În cadrul întrevederii au fost discutate evoluțiile politice din cele două state și importanța Parteneriatului  Strategic româno-american.
Au fost de asemenea abordate o serie de proiecte cu caracter științific și universitar derulate între universități românești și americane din statul Arizona.
Oficialii menționați au abordat și situația de criză generată de pandemia COVID-19, modul în care guvernele gestionează restricțiile drepturilor și libertăților fundamentale.
În acest cadru, oficialii români și americani au sesizat importanța dezbaterilor publice legate de drepturi fundamentale, precum libertatea conștiinței și religiei, delegația americană exprimând aprecierea, în acest context, pentru prezervarea în România a unui set important de valori moral-creștine, care azi în SUA constituie un subiect de controverse în plan politic și social.
 Primirea de către Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României a unei delegații americane a Camerei Reprezentanților din statul Arizona
Președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, senatorul Titus Corlățean a primit la data de 5 octombrie a.c., o delegație americană compusă din Russell Bowers, „Speaker” al Camerei Reprezentanților din Arizona și Ben Toma, liderul  majorității în Camera Reprezentanților din statul american menționat.Senatorul USR PLUS Cristi Berea: ”Dacă vrem să ținem școlile deschise, trebuie să testăm masiv!”
Cristi Berea: ”Ministerul Educației, împreună cu Ministerul Sănătății trebuie să reconsidere procedurile pentru învățământul în format fizic. Testarea trebuie să se realizeze asupra tuturor elevilor și profesorilor, indiferent de vaccin, iar în cazul apariției unui focar, trebuie să se treacă la sistemul de predare online.  Măsurile luate până acum sunt ineficiente și duc la îmbolnăvirea unui număr considerabil de persoane. Nu ne mai putem juca cu sănătatea oamenilor pe considerente politice.”
(textul integral al declarației politice, în articol)Senatorul USR PLUS Marius Bodea: ”România are nevoie de ajutor în această gravă criză umanitară! Lăsați să fie ajutată!”
Marius Bodea: ”A fost depășită capacitatea fizică a spitalelor românești, cadrele medicale și sanitare sunt de asemenea depășite, în condițiile în care fiecare nou pat oferit pacienților cu COVID și fiecare medic care se ocupă de aceștia înseamnă uneori un pat în minus pentru ceilalți bolnavi în stare gravă. Aroganța nu își are loc atunci când se petrece o criză umanitară. Cu atât mai puțin cinice calcule politice. Apelați imediat la Mecanismul de protecție civilă al Uniunii Europene ACUM! Italia a apelat la acest mecanism atunci când, la începutul pandemiei, a fost depășită de situație, a făcut-o și Portugalia, într-o situație similară.”
(textul integral al declarației politice, în articol)Senatorul USR PLUS Cristian Bordei: ”Educația este o prioritate națională nu doar în vorbe ci, mai ales, în fapte!”
Cristian Bordei: ”În timp ce patrioții autoproclamați ai PNL și PSD se întreceau în incompetență și inconsistență, distrugând educația noastră, Ungaria și-a văzut de interese și ne dă peste nas. Investițiile lor în zona Transilvaniei sunt multe, dau rezultate, nu se fură cu firme prietene și au un scop clar: ajutorarea etnicilor maghiari. De la sport, cultură, ONG-uri, infrastructură și educație, investițiile acestora în comunitățile maghiare din România sunt impresionante. În acest timp, politicile dâmbovițene, cu iz naționalist, au marginalizat comunitățile minoritare, guvernele noastre nefiind în stare să răspundă nevoilor lor reale.”
(textul integral al declarației politice, în articol)Senatorul USR PLUS Costel Vicol: “Prin eliminarea subvenţiei la energie pentru comunitățile izolate, Guvernul a trecut la depopularea Deltei Dunării!”
Costel Vicol: ”Legea nr.226/2021 le-a produs o mare nedreptate locuitorilor din Deltă, în sensul că aceștia nu vor mai beneficia de tarifele reduse cu 50% pentru energia electrică. De la 1 noiembrie 2021, diferențele de tarif pentru energia electrică nu vor mai fi suportate de la bugetul de stat prin Ministerul Energiei. Practic, Guvernul a anulat acestor defavorizați ai sorții drepturile recunoscute, prin lege.  Astfel, oamenii Deltei, neavând alte posibilităţi, sunt nevoiţi să-și facă aprovizionarea la prețuri uneori duble față de prețurile din zona de terasă a Deltei. Știați că o butelie pe gaz costă 110 lei la Sulina, în condițiile în care la Tulcea ea costă în jur de 60 de lei? Și asta pentru că în Deltă gazul lipsește cu desăvârșire?”
(textul integral al declarației politice, în articol)Vot unanim în Senat pentru inițiativa USR PLUS care permite părinților să declare nașterea copilului și să ceară alocația de stat pentru copil într-un singur drum
Senatul a adoptat azi, în unanimitate, inițiativa legislativă a senatorilor USR PLUS Ștefan Pălărie și Irineu Darău astfel încât cererea de obținere a alocației de stat pentru copii să fie cuprinsă în procedura de declarare, de către părinte, a nașterii copilului.
 Senatul, vot în favoarea inițiativei USR PLUS de considerare a activității pe PFA drept vechime în muncă și de specialitate.
Andrei Postică: ”Această propunere legislativă vine să repare o nedreptate privind Persoanele Fizice Autorizate. Surprinzător, dar activitatea lor economică nu este considerată vechime în specialitatea desfășurată.  Faptul că nu există în lege un articol care să menționeze că activitatea unui PFA se consideră vechime în muncă și specialitate a duce la o discriminare privind concursurile organizate de stat. Este inacceptabil și este foarte bine că acest lucru o să înceteze în curând.”


USR PLUS sprijină dezvoltarea comunităților rurale din România, nu deturnarea banilor publici
Claudiu Mureșan: ”USR a depus mai multe amendamente, bazate pe 3 principii: transparență, criterii corecte de alocare a banilor și un mecanism de verificare a modului în care se realizează proiectele de infrastructură. Ele au fost respinse în bloc, astfel încât programul Anghel Saligny să meargă...uns, ca un PNDL. Evident, deoarece a fost copiat după un proiect în care se dau bani pe ochi frumoși și pe cumetrii, pe baza unui mecanism politic clientelar, de a mulțumi pe toată lumea, și nu un mijloc de a asigura egalitatea de șanse.”
 Primirea de către Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, a E.S. Alfredo Maria Durante Mangoni, ambasadorul Republicii Italiene în România – luni, 4 octombrie 2021
Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, l-a primit luni, 4 octombrie a.c. pe E.S. Alfredo Maria Durante Mangoni ambasadorul Republicii Italiene în România. La întrevedere a luat parte și colonelul Ivano Antonio Romano, atașatul aparării în cadrul ambasadei.Comisia pentru afaceri europene a Senatului României, condusă de președintele Angel Tîlvăr, a continuat seria dezbaterilor cu omologii francezi, aflați în vizită oficială în România
Printre temele abordate s-au numărat subiecte ca: biodiversitatea, economia verde, combaterea efectelor schimbărilor climatice, politici consistente de prevenire şi combatere a schimbărilor climatice şi a efectelor acestora, Pactul verde european.Doamna senator Roberta-Alma Anastase a fost aleasă în funcția de președintă a Comisiei juridice și politice a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre
Doamna senator Roberta-Alma Anastase, membră a Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), a participat la cea de-a 58-a reuniune a Comisiei juridice și politice a Adunării, ale cărei lucrări s-au desfășurat în format online în data de 4 octombrie a.c.Senatul a aprobat inițiativa legislativă a USR PLUS privind plata cu cardul on line a taxelor, impozitelor și a altor obligații financiare către stat
Claudiu Mureșan: ”Aceasta este o măsură simplă, dar cu avantaje incontestabile pentru români, care află ușor ce taxe au de plătit accesând informațiile de pe platformă 24 ore/zi, 7 zile din 7, nu mai trebuie să se deplaseze la ghișeu, plătesc cu cardul printr-un simplu click. Datele statistice ne arată că România ocupă ultimul loc între statele Uniunii Europene la capitolul servicii publice digitale.”
 <octombrie 2021>
LMaMiJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Go to top