Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK


 
Inițiativa legislativă a senatorului USR Adrian Wiener privind limitarea conținutului de acizi grași trans în produsele alimentare destinate consumului uman, adoptată de Parlament la 3 ani de la depunere
Camera Deputaților a adoptat astăzi, în calitate de Cameră decizională, inițiativa legislativă a senatorului USR Adrian Wiener privind limitarea conținutului de acizi grași trans în produsele alimentare destinate consumului uman. Aflată de mai bine de trei ani în procedură parlamentară, legea, odată promulgată, creează premisele pentru reducerea riscului de boli cardiovasculare și pentru îmbunătățirea nivelului de sănătate a românilor.


Florina Presadă: domnii Ciolacu, Tăriceanu și Cseke interpretează abuziv deciziile CCR și fac jocuri politice cu sănătatea românilor.
Florina Presadă:  Deși suntem într-un moment îngrijorător cu raportări zilnice de peste 1000 de cazuri noi de infectări cu COVID 19, PSD, ALDE și UDMR vor ca tot ei să stabilească și data alegerilor parlamentare, deoarece,  spun ei,  că așa a decis Curtea Constituțională. Total fals! Cele două situații nu sunt deloc identice sau simetrice, CCR menționând în decizia sa că Parlamentul poate decide să stabilească el data alegerilor locale prin legea de prelungire a mandatelor aleșilor locali. Ori, în acest moment, nu suntem deloc în ipoteza prelungirii mandatelor parlamentare și nici nu suntem în situația unei absențe a reglementării în caz că ne-am afla în acest scenariu. Dimpotrivă, mandatele parlamentarilor se prelungesc de drept în stare de urgență până la încetarea acesteia iar alegerile pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat se desfăşoară în cel mult 3 luni de la expirarea mandatului sau de la dizolvarea Parlamentului. Scrie în Constituție la art. 63.”

Iată, mai jos,  discursul integral ținut în Plenul Senatului de senatoarea USR Florina PresadăSenatorul USR Nicu Fălcoi, ales vice-lider al grupului "Alianța liberalilor și democraților" din cadrul Adunarii Parlamentare NATO
Senatorul USR Nicu Fălcoi îndeplinește, de săptămâna trecută, funcția de vice-lider al grupului "Alianța liberalilor și democraților" din cadrul Adunarii Parlamentare NATO. Biroul grupului este format din francezul Philippe Folliot, în calitate de lider de grup, senatorul Nicu Fălcoi și senatoarea Jane Cordy din Canada, în calitate de vicelideri.
 Mihai Goțiu: Costel Alexe a dat liber drujbelor Romsilva să distrugă Parcul Național Semenic – Cheile Carașului. Ministrul a călcat în picioare promisiunea făcută la învestire
Senatorul USR Mihai Goțiu, membru în Comisia pentru Ape și Păduri din Senat. ”Romsilva se află în culpă gravă și continuată. De peste zece ani administrează PN Semenic – Cheile Carașului fără plan de management, fapt care i-a permis să facă ce a dorit. Interpelările pe care le-am transmis ministerelor și Guvernului, în urma documentărilor de pe teren, din 2017 și 2018, au scos în evidență nereguli și încălcări grave ale legii, precum și tăieri de păduri în contradicție totală cu obiectivele unui parc național. Aspectele semnalate au făcut obiectul unor anchete ale Corpului de control al Ministerului, care au confirmat multe dintre acestea, rapoartele fiind trimise inclusiv către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. La rândul meu, am depus denunțuri penale. Anul trecut, la solicitarea mea, conducerea parcului și responsabili din Romsilva și Minister au fost audiați în Comisia pentru combatarea corupției, cercetarea abuzurilor și petiții din Senat, confirmându-se cele semnalate de mine”.


Senatorea USR Florina Presadă, propunere legislativă pentru organizarea alegerilor locale în două zile
Florina Presadă:  „Avem nevoie de toate aceste lucruri cât mai curând pentru un vot în siguranță pe 27 septembrie. Sunt lucruri pe care și le doresc și românii, așa cum arată un sondaj recent. 63% dintre simpatizanții tuturor partidelor și-au exprimat interesul pentru mai multe zile de vot pentru securizarea procesului de vot în pandemie, iar 82% dintre românii cu drept de vot cer creșterea numărului secțiilor de votare, aproximativ 75% dintre simpatizanții tuturor partidelor exprimându-și această preferință.”
 <august 2020>
LMaMiJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Go to top