Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președintele interimar al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, a ambasadorului Republicii Moldova în România, Victor Chirilă

Președintele interimar al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, l-a primit astăzi, 13 septembrie a.c., pe ambasadorul Republicii Moldova în România, E.S. domnul Victor Chirilă, în vizită de curtoazie.
Discuțiile din cadrul întrevederii s-au concentrat pe pregătirea celei de-a doua Ședințe Comune a Parlamentului României și a Parlamentului Republicii Moldova și pe teme vizând colaborarea consolidată dintre cele două țări în vederea avansării accelerate a proiectelor bilaterale prioritare.
Cei doi oficiali au evidențiat importanța menținerii unei coordonări strânse pe toate palierele, în special în actualul context complicat de securitate generat de războiul de agresiune declanșat de Federația Rusă în Ucraina. În acest registru, părțile au realizat un schimb de opinii privind provocările de ordin energetic, economic şi securitar cu care se confruntă Republica Moldova. În acest sens, înaltul demnitar român a subliniat dinamica excelentă a contactelor bilaterale politico-diplomatice și sectoriale, reiterând solidaritatea deplină a României cu Republica Moldova și sprijinul concret pentru îndeplinirea eficientă a criteriilor de aderare la Uniunea Europeană.
Președintele interimar al Senatului a evidențiat că România urmărește constant,  inclusiv prin intermediul diplomației parlamentare, să aducă un aport robust la creșterea rolului și vizibilității Republicii Moldova la nivelul UE și pe scena internațională, continuând să pledeze pentru un sprijin cât mai substanțial în vederea gestionării crizelor multiple cu care se confruntă autoritățile de la Chișinău.
La finalul întrevederii, înaltul demnitar român l-a asigurat pe ambasadorul Victor Chirilă de întregul sprijin al Senatului României pentru îndeplinirea cu succes a mandatului său în România.



Go to top